Aktywne Wpisy

Chciałem napisać z anonimowego, bo trochę wstyd
Ale trudno, nie bedę się ukrywał za anonimowym nickiem, już mi się zwyczajnie niechce, jestem podłamany
Mam spory problem, chyba spore kłopoty
Prowadzę działalność gospodarczą i jest ona zlokalizowana na drugim piętrze bez windy.
Ale był dwa lata temu program, by tworzyć miejsca pracy a w szczególności dla osób z niepełnosprawnoscią
No i wnioskowałem o przydzielenie dotacji z funduszy na instalację windy na zewnatrz budynku, bo klatka schodowa ciasna i
Ale trudno, nie bedę się ukrywał za anonimowym nickiem, już mi się zwyczajnie niechce, jestem podłamany
Mam spory problem, chyba spore kłopoty
Prowadzę działalność gospodarczą i jest ona zlokalizowana na drugim piętrze bez windy.
Ale był dwa lata temu program, by tworzyć miejsca pracy a w szczególności dla osób z niepełnosprawnoscią
No i wnioskowałem o przydzielenie dotacji z funduszy na instalację windy na zewnatrz budynku, bo klatka schodowa ciasna i

MrSyme +10

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Nawet mi was nie żal. xD
#nieruchomosci
źródło: 60 k to mało
PobierzJakaś Ochota czy Mokotów to minimum 20k/m2 trzeba szykować. A jak masz mieszkać na jakimś Wawrze, to równie dobrze możesz pomyśleć o jakimś Sulejówku.
@Arktosik: on pisze o dobrze skomunikowanym mieszkaniu w Warszawie, a nie pod Warszawą
Co do zarobków - kwestia tego, ile on to ciągnie, ciągnął czy mógłby ciągnąć nie zmienia tego,że układ 12h pracy na dobę jest wyniszczający i nie można go traktować jako normy i punktu odniesienia (pomijając to, że nie każdy może sobie pozwolić na robienie za takiego woła roboczego)
Zarobki o których napisał są wysokie, ale problematyczne - wzięcie kredytu na 2 miliony to jest jakieś 3-4 mln do spłaty. Nie rozumiem co chłop złego napisał w tym.
Lewarować się na kredyt
1. że taki hajs nie jest na zawsze
2. żeby żyć w MIARĘ wygodnie, warto mieć JAKĄKOLWIEK przestrzeń
3. Ktoś słusznie napisał, że w Warszawie są ceny ok 16 k /m za coś sensownego nawet w gorszych lokalizacjach. Chłop zarabiając tyle ile zarabia jest w topce, ale ludzie zarabiający po
@Bejro: On chciał zakredytować się na ponad 30% tych dochodów. Przecież może to zrobić dużo taniej, ale koniecznie chce najlepszą lokalizację w Wawie. To jest jego problem. Poza tym nawiązując do pozostałej treści Twojego komentarza: wciąż chcecie żyć w najlepszym miejscu Polski z najlepszymi zarobkami tak jak kilka milionów innych ludzi (aglomeracja warszawska liczy 3mln). Miejsce jest ograniczone, zarobki duże
Takie w miarę nowe małe mieszkanie (70 m2) w Warszawie, ale nie w przy samym centrum, już wykończone, to minimalnie 1,3 mln + miejsce, koszty mebli, urządzeń itd. - dajmy 1,4 mln. Idealnie, jakby przy kredycie na 20 lat było to 25% zarobków. Czyli wychodzi