Działka na "wsi" pod Warszawą blisko stacji PKP, pociąg R2 do Warszawy Zachodniej (45 minut dojazdu) przez Warszawę Wschodnią, Warszawę Śródmieście (30 minut dojazdu) co pół godziny.
Waszym zdaniem ile warto do takiej działki dopłacić względem takiej co dojazd jest jedynie samochodem (ale blisko wjazdu na autostradę lub trasę ekspresową).
Jaka minimalna odległość od torów? Czy bliskość stacji PKP około 150 metrów w nowoczesnym, dobrze wygłoszonym domu aż tak przeszkadza?
@ArtBB kilometr od torów wydaje się optymalny, nie słychać bardzo i 10 min i jesteś na stacji. 150 m to będziesz słyszał jak szlaban się zamyka. ( ͡°͜ʖ͡°)
@ooooooooo: @DorodnyTucznik Bzdura! Mieszkałem 150m od torów, 200m od stacji. 28min do Warszawy Śródmieścia więc możliwe, że ta sama wiocha. Pociąg było słychać w nocy jak kładłem się spać i w domu było cicho. W ciągu dnia jak życie toczyło się swoim rytmem nie było szans, żeby ten szum usłyszeć. Bardziej słyszałem jak jakaś ciężarówka jechała ulicą pod oknem niż pociąg.
@Hajo86 to może zależeć od terenu, zabudowań itp. Poza tym po dłuższym czasie takiego mieszkania możesz być na przyzwyczajony i nie zwracać na to uwagi. Nie wmówisz mi że 150 m od torów nie słychać pociągu ( ͡º͜ʖ͡º). Poprostu nie chcesz go słyszeć.
Waszym zdaniem ile warto do takiej działki dopłacić względem takiej co dojazd jest jedynie samochodem (ale blisko wjazdu na autostradę lub trasę ekspresową).
Jaka minimalna odległość od torów? Czy bliskość stacji PKP około 150 metrów w nowoczesnym, dobrze wygłoszonym domu aż tak przeszkadza?
#budowadomu #dom #warszawa