Aktywne Wpisy

Bunch +1
Ale co to za p---------e, że "że względu na Twoje ograniczenia sprzętowe" nie mam aktualizacji do Windows 11? Ja mam akurat bardzo dobry komputer. Więc do to za g---o-informacja pewnie wyświetlana każdemu? #microsoft #informatyka #windows #komputery

źródło: temp_file2428619352395669168
Pobierz
renegatt +3
Szukam ekipy na trzydniową głodówkę – ktoś chętny? 💧
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅
Cześć Mirki i Mirabelki,
chcę zrobić 3-dniową głodówkę (72h) – tylko woda, ewentualnie sól/potas/magnez jak będzie trzeba. Kilka razy w życiu robiłem już dwudniowe głodówki ale Chciałbym pójść o krok dalej.
Szukam ekipy, która chciałaby przejść przez to razem – dla zdrowia, resetu organizmu, testu silnej woli albo po prostu ciekawości.
✅
#dhl Jako firma kurierska mieli zrealizować dostawę na terenie kraju zamówienia na #aliexpress z dostawą do ich automatu paczkowego.
Przesyłka szybko dotarła i...
- 11.02 - dociera do kraju, a DHL rejestruje nadanie. Jednocześnie w systemie trackingowym pojawia się "w drodze".
- 18.02 - czyli po tygodniu czasu żadnej zmiany statusu. Składam reklamację z prośbą o wyjaśnienie, co się dzieje z przesyłką. Następnego dnia otrzymuję pierwszą odpowiedź (1) o sprawdzaniu.
- 20.02 - przesyłka zwrócona do nadawcy (o czym dowiem się następnego dnia)
- 20.02 18:00 - przesyłka odebrana przez nadawcę (uwaga j.w.)
- 21.02 otrzymuję suchą informację, że zgłoszenie zostało zakończone (2). Wchodzę na tracking i dowiaduję się o w/w. Dzwonię z reklamacją.
2 godziny później otrzymuję informację mailową (2) "w wyniku błędu kuriera przesyłka została zwrócona do nadawcy". Tak, kurier się cały tydzień mylił po czym stwierdził, że w 8 godzin ją nie dość, że zwróci to jeszcze nadawca zdążył odebrać.
- Próbuję czegoś dowiedzieć się ze strony Ali, ale oni mają tylko, że "zwrot".
- 3.03 Składam reklamację do DHL z żądaniem zwrotu kasy (5,29 - śmieszna kwota) za przesyłkę, której nie mogli dostarczyć.
- 14.03 Dostaję odpowiedź (3), że ja nie mam żadnych praw i mogę się sądzić.
Co byście zrobili? Jednocześnie dowiadywałem się u RPK, że najlepiej iść do powiatowego rzecznika konsumenta, żeby podjął mediację. Mieliście kiedyś taką sytuację? Coś to da?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
źródło: d4d9741a56e1e
PobierzI faktycznie takie są przepisy, reklamuje nadawca, a dopiero po odbiorze może sam odbiorca (opóźnienie, uszkodzenie).
Więc zgłoś brak paczki nadawcy/sklepowi i niech oni reklamują/wyślą ponownie.