Aktywne Wpisy

metalfan +258
Wracam po długiej przerwie nie dlatego, żeby się żalić i żebyście mi pomogli. Chcę ostrzec innych i zastanowić się co można z tym zrobić, żeby takie historie się nie powtarzały. Sprawę zgłosiłem do OLX i zgłoszę na policji (wczoraj wieczorem nie przyjęli, bo był mecz w Warszawie, nie ma komu obsługiwać i nie wiadomo do której bym siedział na komisariacie).
Najgorsze w tej całej sytuacji jest to, że od momentu zgłoszenia reklamacji przez
Najgorsze w tej całej sytuacji jest to, że od momentu zgłoszenia reklamacji przez

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-03 014330
Pobierz
7 lat temu jak kończyłem szkołę średnią bardzo nie chciałem iść do pracy bo wiedziałem ,że to nie dla mnie 8h dziennie życia marnować żeby tylko mieć na podstawowe potrzeby, ale musiałem opłacić studia zaoczne i się jakoś utrzymać, dzisiaj już od kilku lat pracuje w #korposwiat i to jest masakra, dzien w dzień marnujesz 8 najlepszych godzin każdego dnia, żeby później zrobić obiad, posprzątać i iść spać i tak
Tldr: Jestem ze zbyt wrażliwa i emocjonalną jak dla mnie babeczka z nerwicą lekową i nie wiem czy dam radę to wytrzymać.
Jestem zaręczony w prawie czteroletnim związku z kobietą z historią alkoholika ojca w rodzinie. Mocno to odbiło się na jej psychice m.in. nerwicą lękową oraz skrajnie niskim poczuciem wartości co objawia się np. mega zazdrością. Chodziła na terapię praktycznie od początku związku i wtedy było całkiem znośnie pod tym kątem. Problemy zaczęły się jak terapia się skończyła oraz pojawiły się plany zmian w naszym życiu: przeprowadzka, dziecko, etc. Jest generalnie strachliwa i przeraża ją jakąkolwiek zmiana. Wymyśla sobie urojone choroby jak hipochondryczka. Potrafi leżeć w łóżku z lękiem przez większość czasu bez podejmowania aktywności. Ciągle muszę ją pocieszać i być oparciem, a i tak to działa na chwilę.
Problemem jest to, że nie widzę za bardzo żadnego progresu w wychodzeniu z takiego stanu. Takie dołki ma w większym lub mniejszym stopniu praktycznie ciągle. Staram się być wspierając i podsuwać różne opcje na walkę z tym, ale ona bardziej chce doraźnego zagłaskiwania problemu co nas nie przybliża do rozwiązania sprawy, a ja zaczynam się tym irytować i oddalać.
Oboje mamy po 31 lat, jestem jej pierwszym podobna skala atrakcyjności, blondynka. Ma wiele zalet jako kobieta pod kątem spędzenia razem życia.
Nie wiem czy zagryźć zęby i próbować wytrzymać z nadzieją , że uda się to naprawić czy odpuścić i układać sobie życie związkowe na nowo
#zwiazki #niebieskipasek #rozowypasek
Kolega po takim związku, który trwał 10 lat wliczając w to ślub nabawił się silnej depresji, wpadł w u----i (alko) i sam potrzebował terapii. Skończył u psychologa do ktorego sam prowadził partnerkę. Po rozwodzie trochę odżył, ale w życiu nic go już nie cieszy.
Poczytaj o tym bo to poważny problem dla Was obu.
@elamir123: uda się CO naprawić? "Naprawia się" od czterech lat i nic,
@desmoRR Ach te diagnozy internetowe. Na podstawie czego jej to zdiagnozowałeś? Wiesz w ogóle co znaczy ten termin?
@elamir123 Terapia z takich rzeczy trwa lata, lata i to i tak pod warunkiem, że ma dobrego terapeutę, chęć do zmiany i pomoc farmakologiczną jak potrzeba.
Tutaj nie widzę żadnej z tych rzeczy, bo ogarnąć, że powinna wrócić na terapię to powinna po pierwszym takim epizodzie.
To nie jest
Można wybrać się w jedno z dwóch miejsc. Albo do lekarza albo do widzenia.
@myemye94: oj nie wiem czy to jest dobry pomysł. Skąd w ogóle pomysł, ze ona ma być w związku? Niech takie laski agresywne zostaną same, izolują się od mężczyzn, zwłaszcza tych dobrych, którym na 100% zniszczą życie. Pociągną na dno.
@myemye94 opisalabys coś więcej na temat tych kolezanek? Jak wyglądają ich związki czy mają dzieci, czy mają jakiś progres w wychodzeniu z tego, jak ich partnerzy sobie z tym radzą etc.