Aktywne Wpisy

bart88uk +476
Jeśli dzisiaj Lewandowski strzeli 3 gole to wylosuje komuś kod na 1500 pln na dowolnej platformie którą chce. Nie ważne czy pyszne pl czy steam czy onlyfans.
Wszyscy bioro udział co zostawio plusa! OSOBY KTÓRE WYTYPUJĄ DOKŁADNIE WYNIK I STRZELCÓW DOSTAJO KOD NA 100 ZŁ
Wśród obserwujących mój profil i mój tag #bartrozdaje wylosuje dodatkowe 100 zł
#rozdajo #mecz #pilkanozna #bartrozdaje #
Wszyscy bioro udział co zostawio plusa! OSOBY KTÓRE WYTYPUJĄ DOKŁADNIE WYNIK I STRZELCÓW DOSTAJO KOD NA 100 ZŁ
Wśród obserwujących mój profil i mój tag #bartrozdaje wylosuje dodatkowe 100 zł
#rozdajo #mecz #pilkanozna #bartrozdaje #

źródło: barcelona-v-dortmund-preview
Pobierz
a5f5c1 +8
#programista15k #pasjonat15k
Hipotetyczna sytuacja: bierzecie ślub z fajną, szczupłą programistką z myślą o urodzeniu kilku kaszojadów - zamiast kaszojadów, wasza Julka nabiera niebotycznych rozmiarów, ok. 100kg wagi przy wzroście 157cm. Co robicie?
Hipotetyczna sytuacja: bierzecie ślub z fajną, szczupłą programistką z myślą o urodzeniu kilku kaszojadów - zamiast kaszojadów, wasza Julka nabiera niebotycznych rozmiarów, ok. 100kg wagi przy wzroście 157cm. Co robicie?
Nie Niemcy czy tam Francja, Czechy, Portugalia, Austria czy Szwajcaria. Albo niewiele mniejsze w Grecji czy Hiszpanii.
Tam kieliszek wina czy szklanka piwa do obiadu to metafizyka i kultura, w Polsce to alkoholizm ¯\(ツ)/¯
Nowe dane za 2024 tutaj:
https://www.statista.com/forecasts/1148811/per-capita-alcohol-consumption-by-country
Tutaj również pełen raport z Our World in Data:
https://ourworldindata.org/alcohol-consumption
Nie usprawiedliwiam chlania na potęgę, zaledwie potępiam czarny PR, który sami sobie często robimy.
#polska #europa #dane #statystyka
źródło: image
PobierzPoza tym inaczej pije się we Włoszech inaczej w Polsce.
Polska ma ogromny problem z alkoholem. To nie jest czarny PR tylko stanięcie przed lustrem twarzą twarz z faktami i nie uciekanie od nich.
@szzzzzz: o już ( ͡° ͜ʖ ͡°) metafizyka. Wiadomo, że jest inaczej bo do 0,5 promila nikt nie patrzy
@szzzzzz: Ale na jakiej podstawie tak twierdzisz? Tego akurat nikt nigdy nie sprawdzał. A obecnie większość moich znajomych tak właśnie do tego podchodzi - czy to jak się spotykamy na
@drakan8: Nie wiem do czego pijesz. Wszystko przecież wyraźnie napisałem - policzyłem czysty a-----l, który jest w tych butelkach zużywanych przez cały rok - i napisałem, że właśnie te 2.2 litra idzie w trakcie gotowanie w powietrze, ale w statystykach to ja go "kupiłem i spożyłem".
W
@kureci_paratko: z wypadów narciarskich podczas powrotów z kolacji to z żenujących rzeczy to głównie darcie się Brytyjczyków i Rosjan zapadło mi w pamięć ¯\(ツ)/¯
@szzzzzz: Z tym małym piwem u Niemca to odjechałeś - Octoberfest to pewnie wg ciebie jedynie degustacja.
@xfin: no ok: Polacy piją i mają problem z #alkoholizm. To, że Mołdawianin pije więcej, nie znaczy, że Polak nie może być alkoholikiem. Wg PAP jakieś milion ludzi wymaga leczenia, ale to chujtam, bo NIEMCE PIJO WINCY.
Swoją drogą, szukanie usprawiedliwienia własnego picia w tym, że inni też piją, to alkoholicki klasyczek.
@slapdash: ja po prostu nie lubię, że przez własne polskie p---------e śle się wiadomość w świat, że Polska = w---a i alkoholizm ¯\(ツ)/¯
I to właśnie po to pokazuję ogólne tło spożycia na skali Europy, no jaśniej się nie da streścić tego postu.