Wpis z mikrobloga

Poe rufilata, wczoraj zaczęła coś tam kombinować ale nie byłem pewny bo słabo widać przez pajęczynę, dziś już jest ładna duża kula. Już traciłem nadzieję bo minęło pół roku od kopulacji. To drugi kokon tej samicy, w pierwszym wylęgło się 100%, żadnych strat. #terrarystyka #ptaszniki
aldi7x - Poe rufilata, wczoraj zaczęła coś tam kombinować ale nie byłem pewny bo słab...

źródło: 20250316_120411

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@beer_man: Tak, jak będą pajączki to już będzie ciepło, będzie można wysyłać bez heat paków. Cena będzie sporo niższa niż w sklepach, jestem z Mikołowa jakby ktoś mieszkał blisko, mam jeszcze 4 Balfy po kopulacji,Gienie i Heterometrusa ale one były później i nie wiem czy coś będzie.

@lvbie_placki: Trafne spostrzeżenie, terrarium jest wysokie na 40 cm, szerokie na 20, ale jest położone na plecach inaczej nie weszłoby do
  • Odpowiedz
  • 1
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Masz rację, to jedna z fajniejszych rzeczy w tym hobby, zawsze jestem nakręcony im trudniejszy pająk tym więcej adrenaliny. Poe jak już mają ten kokon to jest duża szansa na sukces, bardzo dobrze się nim opiekują.
  • Odpowiedz
@aldi7x: Synowi teraz chce zakupić murinusa jako pierwszego agresora,już dobrze z rok się bawi w pająki,ma lasidora,genikulata jakieś brahy,nhandu,imriminie, sazamai. Ja w pająki bawiłem się z 20 może 25 lat temu ;) Murinusa na tyle ciepło wspominam do tej pory a miałem tego gnoja że sprzedałem go z terrarium,typ który kupił też odsprzedał z terrarium ;)
  • Odpowiedz
  • 0
Murinusa na tyle ciepło wspominam do tej pory a miałem tego gnoja że sprzedałem go z terrarium,typ który kupił też odsprzedał z terrarium ;)

@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Ciężko wyciągnąć Murinusa z gniazda bo bardzo go broni, od razu może zaatakować dlatego nigdy nie można wkładać łap do terrarium, cwana bestia i jest bardzo szybki, trzeba uważać.
  • Odpowiedz