Wpis z mikrobloga

Mam identyczny układ, tylko od wejścia mam jeszcze ściankę działową oddzielająca korytarz od aneksu kuchennego. Mi się mieszka dobrze.
  • Odpowiedz
@Nattvasen: generalnie spoko. Ale znając życie, to pokój 8.33m2 będzie za wąski na łóżko. A to, co zaplanowali na łóżko, ma sąsiada za ścianą.

Sporo miejsca też marnuje się na hall. 1/5 metrażu (a więc ceny) idzie na przedpokój.
  • Odpowiedz
@Nattvasen: sypialnia i balkon od zachodu są super, trochę boli to wejście blisko kuchni. Będziesz musiał cały czas ścierać podłogę, bo inaczej będziesz roznosić piach idąc z kuchni do łazienki np. Imo to jest metraż ok dla jednej osoby więc stolik jest kompletnie niepotrzebny, wystarczyłby minibar w jego miejscu i dwa stołki. No chyba, że grywasz w pokera i papierowe rpg ze znajomymi xD
  • Odpowiedz
@Nattvasen rozkład całkiem dobry. Ale powymiaruj jeszcze czy Ci się faktycznie pomieści wszystko, bo wizualizacja przyjmie każdą bzdurę. Szczególnie ta łazienka 4.29m2. Mało. A pamiętaj, że tam jeszcze jakiś kosz na brudy musi być i szafka na zapas papierów itp
  • Odpowiedz
@Nattvasen: W mojej ocenie słaby układ, ze względu na bardzo dużą stratę powierzchni na komunikację. Osobiście przerabiałem to zwiększając pokoje a zmniejszając korytarz i łazienkę. Pokój 8m2 na takim metrażu to jakiś żart. Bardzo słabo to wygląda. Strona zachodnia raczej na plus, ale licz się z tym ze będzie ciepło w sypialni wieczorem.
  • Odpowiedz
@Wynoszony no właśnie według schematu zakładam, że to spokojnie te 50m2. Mozliwe, że więcej. Mieszkanie na zachód jest fajne do... Lata. Jak już wspomniałeś i o czym pisałem... Latem będzie tam okropnie ciężko i bez klimy ciężko będzie wytrzymać. Plus, że można się wyspać i słońce nie budzi rano przy otworzonych oknach latem jest przyjemnie. Dalej utrzymuje, że dla jednej osoby to super oferta. Dla pary jak najbardziej do wzięcia, ale
  • Odpowiedz
Imo to jest metraż ok dla jednej osoby więc stolik jest kompletnie niepotrzebny, wystarczyłby minibar w jego miejscu i dwa stołki.

@totem_lesnych_ludzi: a wg mnie minibar jest bez sensu, bo nie jest wygodny. Duzo lepiej sie je siedziac na krzesle przy stoi. Nie mowiac o tym, ze jak sie zaprosi wiecej osob i chce cos sie ugotowac to nie ma gdzie zjesc normalnie
  • Odpowiedz
trochę boli to wejście blisko kuchni. Będziesz musiał cały czas ścierać podłogę, bo inaczej będziesz roznosić piach idąc z kuchni do łazienki

@totem_lesnych_ludzi: Wszędzie trzeba ścierać, bo przy tak małym metrażu raczej nie ma nie używanych powierzchni. A wejście jest zajebiste, bo nie trzeba drałować przez całe mieszkanie aby zakupy do kuchni wnieść.
  • Odpowiedz
  • 0
Metraż 54 m2, mieszkanie będzie tylko dla mnie. Pokoje nie są jakieś duże, ale w sumie dla 1 osoby powinno być ok. Mniejszy pokój to będzie pokój do pracy, możliwe że nawet bez żadnego łóżka. Połączenie korytarza z kuchnią wizualnie zwiększa salon, więc dla mnie nie jest to w sumie jakaś strata. Jeśli chodzi o łazienkę to trochę mała, ale myślałem że można pralkę umieścić w szafce obok łazienki. Zdaję sobie sprawę,
  • Odpowiedz