Wpis z mikrobloga

Wiecie do czego jest teraz najlepszy okres w roku? Do sprzątnięcia okolicy ze śmieci walających się po lasach czy nad rzekami, bo nie ma jeszcze liści i traw, więc wszystko dobrze widać. Sam zaraz idę na spacer do okolicznego lasu, aby skończyć sprzątanie jednego kawałka na cacy. Tak po prostu dla siebie, z czystego egoizmu. Na zdjęciu 3 torby ze śmieciami z jednego ze wcześniejszych spacerów.

To co, może wieczorem meldunek ze zdjęciami ze sprzątania? :)

I ***** wędkarzy. Ile nad jeziorem śmieci w trzcinach wokół cumujących łódek to głowa mała. Puszki po kukurydzy, butelki po alkoholu, itd. Ostatnio znalazłem nawet pędzel. Jakiś ułom napisał numer na łódce i pędzel jebął w trawę pół metra dalej.

Dajcie plusa, może kogoś ten post zmobilizuje do egoizmu :)

#sprzatamylasy #smieci #wedkarstwo #las #ekologia #dobryuczynek #natura #warszawa
marian1881 - Wiecie do czego jest teraz najlepszy okres w roku? Do sprzątnięcia okoli...

źródło: IMG_2790

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marian1881 na to mam alergię. Zawsze jak spotykało sie w przyrodzie to miałem ze sobą reklamówkę. Jak ktoś wyrzucał puszkę czy butelkę to po moim wybuchu wracał sie i sprzątał po sobie, jednocześnie narzekając, że od tego są ludzie za które płaci miasto. Tak kurvo, w domu też pewnie tak robisz ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie wiem skąd u ludzi taka ignorancja. Cieszy jedzenie to, że coraz
  • Odpowiedz
@marian1881: zawsze jak idę na spacer to zabieram worek na śmieci i rękawiczkę i zbieram przy okazji, fajny trening a i w okolicy potem przyjemniej, tak jak mówisz teraz najlepszy okres na to :)
  • Odpowiedz
@marian1881: Mi ręce opadły już całkiem i się poddałem. Widze w ostatnich 2 latach 100% jakiś wschodni zwyczaj pewnie roboli w busie zatrzymujących się na odlanie się - zostawiona reklamówka napakowana śmieciami zawiązana na pętelke. Mijają dziesiątki miejscowosci z koszami na śmieci a spacjalnie muszą to zostawiać zawsze na trawniku przy drodze
  • Odpowiedz
@kureci_paratko @marian1881 znajomi tak z siebie poszli sprzątać las. Dziewczyna ma ciotkę co ma sklep, worki kulturalnie zostawili przy altanie koło kosza. Jakie było zdziwnie jak jakiś debil zrobił zdjęcia i wstawił na fb "informację", że ta dziewczyna z chłopakiem przynieśli śmieci spod sklepu, żeby jej ciotka mniej płaciła za śmieci.
Szacunek Panowie za swoje podejście do brudasów.
  • Odpowiedz