@jackpie Rzecz w tym, że Polska ma środki, żeby temu zaradzić np. kontrolując kto przekracza granice i dostaje pozwolenie na pobyt. Rosja natomiast takiej możliwość nie ma
Rzecz w tym, że Polska ma środki, żeby temu zaradzić np. kontrolując kto przekracza granice i dostaje pozwolenie na pobyt.
@SoplicaTadeusz: Taa, będziemy wysyłać wszystkich próbujących przekraczać granice mężczyzn na badanie psychiatryczne i jeszcze zrobimy każdemu wywiad środowiskowy. Kontrola będzie jak z uchodźcami, że potem niektórzy za kilka rubli chcieli nam wykolejać pociągi czy podpalać obiekty dla ruska.
@SoplicaTadeusz: Rządy od pis po po wydają średnio po pół miliona wiz dla imigrantów rocznie bez żadnej weryfikacji, i ty chcesz mnie przekonać, że mamy odpowiedzialną politykę imigracyjną?
Może wystarczyłoby nie wydawać w ogóle środków na imigrantów poprzez nie przyjmowanie ich i nie branie problemu na łeb?
@joazaxa Nie ma takiej możliwości, żeby firmy zatrudniały tylko Polaków, dlatego że nie mamy tylu rąk do pracy, aby każdy biznes mógł działać. W Polsce od wielu lat jest więcej miejsc pracy niż chętnych do pracy.
Jeśli Polacy nie chcą robić dzieci to w porządku ale nie narzekamy później na imigrantów, bo natura nie znosi próżni
@SoplicaTadeusz: Chłopie, wkleiłem ci link do wykopaliska na temat problemów Polaków ze znalezieniem pracy. A ty powtarzasz kłamstwo, że w Polsce brakuje rąk do pracy. Otóż już nie brakuje i wraz z postępem AI i automatyzacji będzie coraz gorzej. Moim zdaniem należy skończyć z przedłużaniem wiz pracowniczych i nie wydawać nowych.
@joazaxa Po pierwsze to artykuł jest płatny, więc nie mogę go przeczytać. Po drugie z 11% artykułu które jest dostępne za darmo przewiduję, że nie będzie można ma jego podstawie wnioskować, że w Polsce nie ma pracy. To nie opracowanie statystyczne tylko artykuł o tym, że ktoś nie może znaleźć pracy. Przykro mi ale takie proste taktyki manipulacyjne na mnie nie zadziałają.
Ukraina po wojnie:
#ukraina #rosja #ptsd #p-----c #przestepczosc
@SoplicaTadeusz: Taa, będziemy wysyłać wszystkich próbujących przekraczać granice mężczyzn na badanie psychiatryczne i jeszcze zrobimy każdemu wywiad środowiskowy. Kontrola będzie jak z uchodźcami, że potem niektórzy za kilka rubli chcieli nam wykolejać pociągi czy podpalać obiekty dla ruska.
Rządy od pis po po wydają średnio po pół miliona wiz dla imigrantów rocznie bez żadnej weryfikacji, i ty chcesz mnie przekonać, że mamy odpowiedzialną politykę imigracyjną?
Może wystarczyłoby nie wydawać w ogóle środków na imigrantów poprzez nie przyjmowanie ich i nie branie problemu na łeb?
Co w takim razie proponujesz aby zaradzić tej sytuacji?
@SoplicaTadeusz: Hahahahahaha
Polacy szukają pracy miesiącami. Większość pracodawców nawet nie otworzyła CV
Jeśli Polacy nie chcą robić dzieci to w porządku ale nie narzekamy później na imigrantów, bo natura nie znosi próżni
@SoplicaTadeusz: Chłopie, wkleiłem ci link do wykopaliska na temat problemów Polaków ze znalezieniem pracy. A ty powtarzasz kłamstwo, że w Polsce brakuje rąk do pracy. Otóż już nie brakuje i wraz z postępem AI i automatyzacji będzie coraz gorzej. Moim zdaniem należy skończyć z przedłużaniem wiz pracowniczych i nie wydawać nowych.
Tutaj masz artykuł z prawdziwymi danymi:
https://www.wnp.pl/artykuly/nie-ma-komu-pracowac-tak-zle-nie-bylo-nigdy,789257.html#google_vignette
już są
wybuchła
są
No powiem ci, zasób słownictwa nawet jak na ukrainca dość skromny, ucz się dalej xD