Aktywne Wpisy

piotrek_18_89 +11
#dzieci #szkola #rodzicielstwo
Chciałem zaprosić do dyskusji na temat samodzielnego chodzenia do szkoły dzieci.
Dla namalowania tła przedstawię swoją sytuację. Mieszkam w średniej wielkości mieści, szkołę widzę z okna mieszkania. Żona pracuje zdalnie z domu.
Zacząłem
Chciałem zaprosić do dyskusji na temat samodzielnego chodzenia do szkoły dzieci.
Dla namalowania tła przedstawię swoją sytuację. Mieszkam w średniej wielkości mieści, szkołę widzę z okna mieszkania. Żona pracuje zdalnie z domu.
Zacząłem

SzubiDubiDu +135
Bezczelna autopromocja ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Jestem fanem starego kina azjatyckiego. Lata 80-te i 90-te to jest klimat, który dobrze czuję. Zwłaszcza filmy z Japonii i HongKongu, które dla mnie mają to coś. Dla mnie mają taką magię świata, który już przestał istnieć. Wszystko jest analogowe, nikt nie ma komórki przy dupie, do tego wszyscy cały czas palą xD ale mam wrażenie, że dawniej palenie papierosów było zajęciem z nudów. "Ano wyjdę
Jestem fanem starego kina azjatyckiego. Lata 80-te i 90-te to jest klimat, który dobrze czuję. Zwłaszcza filmy z Japonii i HongKongu, które dla mnie mają to coś. Dla mnie mają taką magię świata, który już przestał istnieć. Wszystko jest analogowe, nikt nie ma komórki przy dupie, do tego wszyscy cały czas palą xD ale mam wrażenie, że dawniej palenie papierosów było zajęciem z nudów. "Ano wyjdę
źródło: sonatine04-768x404
Pobierz

@SoplicaTadeusz: Taa, będziemy wysyłać wszystkich próbujących przekraczać granice mężczyzn na badanie psychiatryczne i jeszcze zrobimy każdemu wywiad środowiskowy. Kontrola będzie jak z uchodźcami, że potem niektórzy za kilka rubli chcieli nam wykolejać pociągi czy podpalać obiekty dla ruska.
Rządy od pis po po wydają średnio po pół miliona wiz dla imigrantów rocznie bez żadnej weryfikacji, i ty chcesz mnie przekonać, że mamy odpowiedzialną politykę imigracyjną?
Może wystarczyłoby nie wydawać w ogóle środków na imigrantów poprzez nie przyjmowanie ich i nie branie problemu na łeb?
Co w takim razie proponujesz aby zaradzić tej sytuacji?
@SoplicaTadeusz: Hahahahahaha
Polacy szukają pracy miesiącami. Większość pracodawców nawet nie otworzyła CV
Jeśli Polacy nie chcą robić dzieci to w porządku ale nie narzekamy później na imigrantów, bo natura nie znosi próżni
@SoplicaTadeusz: Chłopie, wkleiłem ci link do wykopaliska na temat problemów Polaków ze znalezieniem pracy. A ty powtarzasz kłamstwo, że w Polsce brakuje rąk do pracy. Otóż już nie brakuje i wraz z postępem AI i automatyzacji będzie coraz gorzej. Moim zdaniem należy skończyć z przedłużaniem wiz pracowniczych i nie wydawać nowych.
Tutaj masz artykuł z prawdziwymi danymi:
https://www.wnp.pl/artykuly/nie-ma-komu-pracowac-tak-zle-nie-bylo-nigdy,789257.html#google_vignette
już są
wybuchła
są
No powiem ci, zasób słownictwa nawet jak na ukrainca dość skromny, ucz się dalej xD