Wpis z mikrobloga

Rosja po wojnie:

hahaha, będą mieć milion straumatyzowanych weteranów, wybuchnie im w twarz zorganizowana przestępczość i brutalne napady na ulicach

Ukraina po wojnie:

ten milion zdemobilizowanych ukraincow uratuje Polskę!

#ukraina #rosja #ptsd #p-----c #przestepczosc
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rzecz w tym, że Polska ma środki, żeby temu zaradzić np. kontrolując kto przekracza granice i dostaje pozwolenie na pobyt.

@SoplicaTadeusz: Taa, będziemy wysyłać wszystkich próbujących przekraczać granice mężczyzn na badanie psychiatryczne i jeszcze zrobimy każdemu wywiad środowiskowy. Kontrola będzie jak z uchodźcami, że potem niektórzy za kilka rubli chcieli nam wykolejać pociągi czy podpalać obiekty dla ruska.
  • Odpowiedz
  • 1
@SoplicaTadeusz:
Rządy od pis po po wydają średnio po pół miliona wiz dla imigrantów rocznie bez żadnej weryfikacji, i ty chcesz mnie przekonać, że mamy odpowiedzialną politykę imigracyjną?

Może wystarczyłoby nie wydawać w ogóle środków na imigrantów poprzez nie przyjmowanie ich i nie branie problemu na łeb?
  • Odpowiedz
@joazaxa Nie ma takiej możliwości, żeby firmy zatrudniały tylko Polaków, dlatego że nie mamy tylu rąk do pracy, aby każdy biznes mógł działać. W Polsce od wielu lat jest więcej miejsc pracy niż chętnych do pracy.

Jeśli Polacy nie chcą robić dzieci to w porządku ale nie narzekamy później na imigrantów, bo natura nie znosi próżni
  • Odpowiedz
dlatego że nie mamy tylu rąk do pracy,

@SoplicaTadeusz: Chłopie, wkleiłem ci link do wykopaliska na temat problemów Polaków ze znalezieniem pracy. A ty powtarzasz kłamstwo, że w Polsce brakuje rąk do pracy. Otóż już nie brakuje i wraz z postępem AI i automatyzacji będzie coraz gorzej. Moim zdaniem należy skończyć z przedłużaniem wiz pracowniczych i nie wydawać nowych.
  • Odpowiedz
@joazaxa Po pierwsze to artykuł jest płatny, więc nie mogę go przeczytać. Po drugie z 11% artykułu które jest dostępne za darmo przewiduję, że nie będzie można ma jego podstawie wnioskować, że w Polsce nie ma pracy. To nie opracowanie statystyczne tylko artykuł o tym, że ktoś nie może znaleźć pracy. Przykro mi ale takie proste taktyki manipulacyjne na mnie nie zadziałają.

Tutaj masz artykuł z prawdziwymi danymi:

https://www.wnp.pl/artykuly/nie-ma-komu-pracowac-tak-zle-nie-bylo-nigdy,789257.html#google_vignette
  • Odpowiedz
hahaha, będą mieć milion straumatyzowanych weteranów, wybuchnie im w twarz zorganizowana przestępczość i brutalne napady na ulicach

już są

wybuchła

• Odpowiedz