Wpis z mikrobloga

• 8
skusiłem się oczywiście na posiłki niedostępne u nas:
1. kanapka z kurczakiem, bekonem i takim lekko ostrym, pomarańczowym sosem chyba sriracha.
Sos mi nie smakował, przez co cała kanapka również
rales - skusiłem się oczywiście na posiłki niedostępne u nas:
1. kanapka z kurczakiem...

źródło: LXCxBvHG

Pobierz
  • Odpowiedz
@nieustawne_lustro: Ja w tym wpisie nawiązywałem tylko do tego, że to jest to samo zarcie co w maku co stoi przy autostradzie, to że jest ładnie w środku nie znaczy że jedzenie będzie smaczniejsze.
Kiedyś "restauracja" pod żółtymi łukami była chociaż w miarę tania - więc i smaczniejza, teraz bardziej się opłaca iść na jakiegoś kebsa czy do każdej do jakiejś karczmy jak się ma czas, zje się lepiej i
  • Odpowiedz
opłaca iść na jakiegoś kebsa czy do każdej do jakiejś karczmy jak się ma czas, zje się lepiej i nie raz taniej.

@sirgorn: Znaleźć dobrego kebsa na własnym mięsie a nie z hurtu to skarb, do tego u abduli różnie bywa z higieną i nie raz sraczki po czymś takim dostawałem. I kiedy ty ostatnio w jakiejś karczmie byłeś? Ceny tak w------o, że za schabowego z ziemniakami i modrą ostatnio
  • Odpowiedz
Z zewnątrz może wyglądać jak budynek 3 rzeszy

@rales: Dokładnie jak Burger King w Norymberdze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Budynek ten został nazwany „Reichs-Burger King”. Zaprojektowany przez A. Speera w 1936 r., służył jako stacja transformatorowa do zasilania sąsiedniego Nazi Party Rally Grounds. Został kupiony przez prywatnego inwestora w 2006 r. i obecnie mieści sieć restauracji Burger King i fitness.
kicek3d - >Z zewnątrz może wyglądać jak budynek 3 rzeszy

@rales: Dokładnie jak Burge...

źródło: GZ7bVOVXwAA_oM2

Pobierz
  • Odpowiedz
czy gdzieś jeszcze, będąc w Porto, byliście / widzieliście ciekawego?

@barti153: nad wodę do Matosinhos warto wyskoczyć poszwendać się i świeżą rybkę zjeść. No i winnicę jakąś zwiedzić sącząc porto (ostrożnie!), wiadomo.
  • Odpowiedz