Aktywne Wpisy

Atreyu +39
Co robicie ze zużytym olejem silnikowym?
Przyznam że wymieniam sobie i znajomym, raczej większe silniki więc po każdej takiej operacji zostaje mi jakieś 6 litrów czystej, czarnej esencji motoryzacji.
Do tej pory wylewałem do domowej kanalizacji, o boże jaki byłem głupi xD
Wyczytałem
Przyznam że wymieniam sobie i znajomym, raczej większe silniki więc po każdej takiej operacji zostaje mi jakieś 6 litrów czystej, czarnej esencji motoryzacji.
Do tej pory wylewałem do domowej kanalizacji, o boże jaki byłem głupi xD
Wyczytałem

źródło: Zrzut ekranu 2025-05-07 051702
Pobierz
essos +46
Powiem Wam że tęsknię za starym żywym wykopen, gdy ciągle cis się działo na Mirko o każdej porze dnia i nocy... Czemu to tak umarło?
#wykop #przemyslenia #nostalgia #kiedystobylo #oswiadczenie
#wykop #przemyslenia #nostalgia #kiedystobylo #oswiadczenie
1. Jaki jest próg wejścia, trudności zamieszkaniu na stałe w jakimś małym mieście w Kanadzie? Raczej południe Manitoby bo najtańsze życie w stosunku do zarobków z tego co czytałem.
2. Czy taka praca na budowie osiedli domków jest łatwo dostępna dla kogoś kto w takich technologii nie pracował. Jeśli nie to czy to jest kwestia jakichś szkoleń, bezpłatnej praktyki? Jak długo?
3. Czy tak pracując jestem w stanie wziąć kredyt na mały domek - kuchnia z salonem, 2 sypialnie gdzieś w tanim rejonie Kanady mając ok 400kzł z PL co byłoby wkładem własnym. Chodzi raczej o nowy dom, nie wiem czy kupno starego 20letniego domu w tej technologii to dobry pomysł.
#emigracja #kanada #emigrujzwykopem #praca #pracazagranica
#pytanie
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-15 202053
Pobierzhindusi budują takie faine domki z korka, jak na zdjeciu powyżej?
Dom kupisz za ok $300k w nienajgorszej okolicy. Taki mały dom.
Mam na myśli taki parterowy, z czterospadowym dachem, bez garażu(choć pewnie zimy dla samochodów ciężkie, nie wiem). Mały to jakim metraż? 2 sypialnie + salon? No i jakie tam są oprocentowanie kredytów, aktualnie warunki dla obcokrajowców? Jakiś czas temu czytałem o tym, że są jakieś obostrzenia dla zakupu domu bez obywatelstwa. Możesz coś więcej napisać?
Te 300kUSD to już z z meblami kuchennymi, sprzętem AGD, gotową
Jest jakaś różnica pod jakimkolwiek względem jeśli chodzi o lokalizację tych osadach do 50km od granic WPG? Nie wiem klimat, zagrożenia czymkolwiek, wpływ rolnictwa czy jeszcze coś innego o czym nie mam pojęcia?
Wiesz może, czy kredyty można tam brać na mniejszą kwotę niż cena domu mając ok połowę wkładu? I jaki stan wykończenia jest takiego domu za 300k CAD? Ile trzeba jeszcze potem włożyć aby zamieszkać?
W zimie czasem ciężko z dojazdem do WPG jak zamkną autostradę z powodu zamieci ale nie jakoś często.
2. Pracy na budowie jest dużo ale w Manitobie jest to dosyć sezonowa praca, w zimę mało pracują chyba że drywall i wykończeniowka. Mozna zacząć bez szkoleń i praktyki ale wtedy zarobki są też niskie.
3. Żeby dostać kredyt trzeba mieć PR. Są możliwości wzięta na IEC ale