Aktywne Wpisy

Meciek +187
Prośba o modlitwe lub trzmanie kciuków za moją Mamę która w poniedziałek rano bedzie miała wycinanego guza z mózgu. Oby wszystko poszło dobrze !!!
Dziękuje
#mirkomodlitwa #mikromodlitwa
Dziękuje
#mirkomodlitwa #mikromodlitwa

dariusz44 +2
#zwiazki #tinder #s--s #malzenstwo
Jak to jest Waszym zdaniem?
Czy jeżeli żona NIGDY nie ma ochoty na s--s, i nic z tym nie robi, plus nie jest to dla niej problem, to czy facet może mieć kochankę na boku?
Pytam dla kolegi.
Powiedziałem mu, że ja bym na bank miał. A pewnie bym się po prostu rozwiódł.
Ja rozumiem, że kobieta może mieć niskie libido i
Jak to jest Waszym zdaniem?
Czy jeżeli żona NIGDY nie ma ochoty na s--s, i nic z tym nie robi, plus nie jest to dla niej problem, to czy facet może mieć kochankę na boku?
Pytam dla kolegi.
Powiedziałem mu, że ja bym na bank miał. A pewnie bym się po prostu rozwiódł.
Ja rozumiem, że kobieta może mieć niskie libido i
Poszedłem do mojego kolegi, który ma 2 warsztaty i zbiera mnóstwo danych o samochodach, które naprawia on i jego ekipa. Na podstawie tych danych zrobiłem mały wykres.
Punkty wejścia: 195 samochodów w wieku 2-26 lat, które przybyły z poważnymi awariami silnika w latach 2013-2024 (mógłbym zebrać więcej danych do roku 2005, ale chciałem skupić się na nowocześniejszych samochodach, które używały nowocześniejszych olejów).
Dane są zbierane właśnie przez niego, ponieważ ma on zasadę, że udziela rabatów na swoje usługi, ale tylko wtedy, gdy olej jest wymieniany w jego warsztacie co 10 000 km* / 12 miesięcy*, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej (i daje również gwarancję na remont silników przez siebie / gwarancję na robociznę za włożenie nowego silnika na kolejne 100 tys. km / 3 lata, ale tylko wtedy, gdy olej jest później wymieniany co 8000 km / 8 miesięcy).
Poważne awarie silnika w samochodach z przebiegiem poniżej 200 tys. km, z podanymi interwałami wymiany oleju:
- powyżej 15 tys. km - 72% (16 samochodów)
- 10 tys. - 15 tys. km - 14% (3 samochody)
- poniżej 10 tys. km - 14% (3 samochody)
Poważne awarie w samochodach z przebiegiem 200 tys. - 400 tys. km z podanym przebiegiem:
- powyżej 15 tys. km - 62% (94 samochody)
- 10 tys. - 15 tys. km - 27% (41 samochodów)
- poniżej 10 tys. km - 11% (16 samochodów)
Poważne awarie w samochodach z przebiegiem powyżej 400 tys. km przejechane z podanym oci:
- ponad 15 tys. km - 14% (3 samochody)
- 10 tys. - 15 tys. km - 59% (13 samochodów)
- poniżej 10 tys. km - 27% (6 samochodów)
*w przypadku pełnego syntetyku; w przypadku mieszanki syntetycznej - 7500 km / 9 miesięcy
**w przypadku pełnego syntetyku; w przypadku mieszanki syntetycznej - 6000 km / 6 miesięcy
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #warsztat #statystyka
źródło: engine-oci-workshop
PobierzWyciaganie wnioskow ze ma jest to skorelowane z czestotliwoscia zmiany oleju, ma tyle do powiedzenia co pogoda.. więc pewnie wiekszosc awarii tez w okresie zmiowyn
@AdamF_OG: Po pierwsze brakuje danych ile w której grupie w ogóle jest samochodów (np. tych które przyjeżdżają bez awarii silnika).
Bo to że poważne awarie silnika występują w przypadku 14% pojazdów z interwałem poniżej 10kkm mówi coś dopiero w połączeniu z wiedzą czy takich samochodów
@AdamF_OG: Dokładnie - błąd przeżywalności.
I też nie wiemy czy z powodu że silnik padł, czy może po prostu użytkownicy co traktują auto jak małą świątynię jeżdżą nimi dłużej bo się trochę znają, naprawiają je, a może po prostu ich nie niszczą, podczas gdy ci "herbu longlife" jeżdżą aż z autem zaczyna się dziać cokolwiek sugerującego że