Wpis z mikrobloga

Czy mieszkając w województwie warmińsko-mazurskim mogę korzystać ze starego pieca kaflowego i palić w nim drewnem? Jeśli tak to do kiedy? W Internecie nie jestem w stanie uzyskać jednoznacznej informacji. Oraz czy jeśli posiadam taki piec w mieszkaniu i jest to jedyne obecnie źródło ciepła, to czy mogę ubiegać się o jakieś dofinansowanie? #czystepowietrze #pytanie #pytaniedoeksperta I trochę temat powiązany z #nieruchomosci
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adoksz: niewiem , co tam w internetach widziałem i w radiu słyszałem to w małopolsce ekoterroryści weszli z zakazami piecy starych na pełnej k... ale potem zaczeli się wycofywać , na mazowszu naklejki na piece naklejali że do wymiany ,u mnie w lubuskim coś burczą że za dwa lata mają ograniczać, ale że lubuskie lasem stoi to pewnie pod naciskami LP się wycofają
  • Odpowiedz
@adoksz: tego niestety nie wiesz co naszym mocodawcom przyjdzie do glowy ale raczej nigdy ludzie nie pozwola na to by przestac palic drewnem. Pamietaj ze polska powaitowa sie wyludnia, urzednicy w malych miastach maja w dupie co sie dzieje po 16. Zapalisz sobie w domku i wyjebka nikt nie przyjdzie po godzinach pracy a jak przyjdzie to nie wpuscisz. Beda musieli z jakims nakazem przyjsc a juz widze jak sad
  • Odpowiedz