Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do różowych, szczególnie feministek bo czegoś trochę nie rozumiem i proszę o wyjaśnienie.
Z jednej strony chcecie równouprawnienia, równego traktowania obu płci, w praktyce okazuje się że tak naprawdę chcecie mieć lepiej niż mężczyźni, a nie równo bo nie przeszkadza wam to że macie niższy wiek emerytalny albo że nie musicie iść na wojnę.

Ale dobra załóżmy że naprawdę chcecie żeby było równo i sprawiedliwie. Jeśli tak to dlaczego jednocześnie narzekacie że mężczyźni teraz to cipy i nie ma prawdziwych mężczyzn.
Przecież jeśli ciągle jest nagonka na mężczyzn, jeśli mowicie że mężczyźni nie są już wam do niczego potrzebni bo jesteście silne i niezależne, jeśli męskość jest teraz czymś toksycznym i tłumi się ją w chłopcach od dziecka wychowując ich tak samo jak dziewczynki, to nie bądźcie zdziwione że potem mężczyźni są jacy są. Może zastanówcie się czy chcecie naprawdę równości czy może jednak wasza natura bierze górę nad ideologią i nadal podświadomie chcecie być dominowane przez mężczyzn, ale głupio wam to przyznać?

#logikarozowychpaskow #feminizm #zwiazki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trueself: A skąd pomysł, że kobietom nie przeszkadza niższy wiek emerytalny? Same takie prawo ustanowiłyśmy? W każdym normalnym kraju wiek emerytalny jest równy i prawdopodobnie zanim się zestarzeję to w Polsce też będzie.
Co do wojny to oczywiście poboru przymusowego nie popieram, nikt nie powinien być zmuszany do umierania za polityków, niech walczą ci co z własnej woli zawodowo poszli na mięso armatnie.
  • Odpowiedz
feministko ogólnie chcą zrównanego wieku emerytalnego

@Mistymay: do 1 kwietnia jeszcze chwila

A skąd pomysł, że kobietom nie przeszkadza niższy wiek emerytalny

@666-666: bo nie przeszkadza. Według kobiet to jest równość bo one podobno rodzą. Ale gdzie te dzieci to nie wiem
  • Odpowiedz
@Erik3527:

bo nie przeszkadza. Według kobiet to jest równość bo one podobno rodzą. Ale gdzie te dzieci to nie wiem

To że 'ministra' równości nie chce tego zmieniać nie znaczy, że ogół kobiet tak uważa. To oczywiście nie jest równość, ale że dzieci nie ma to akurat bardzo dobrze
  • Odpowiedz
@Mistymay: a kto ci zabrania pracować dłużej niż wskazuje wiek emerytalny aby mieć większą emeryturę? Fajna wymówka. I nie ma czegoś takiego jak p-----c finansowa. Jest tylko fizyczna.
  • Odpowiedz
@trueself mylisz debilki i feminazistki z feministkami. Feministki wiedzą że równouprawienie to utopia do której warto dążyć ale nie jest ona możliwa bo zawsze ktoś będzie miał lepiej lub gorzej - każdy walczy o to co uważa że potrzebuje. Jako feministka mogę Ci powiedzieć że uważam inaczej niż piszesz. Ja chce by była dobrowolna służba wojskowa do której mogą iść i kobiety i mężczyźni wg własnej woli i by nie było
  • Odpowiedz