Wpis z mikrobloga

nie wiem jakie kobiety spotykaliście na swojej drodze ale jedynie mogę Wam współczuć XD

@Gluptaki: Jak nie wiesz to w tym watku masz wyjasnione. Z prawdopodobienstwem od 63 do 68% OP spotykal laski dla ktorych jego najwazniejsza cecha byly pieniadze ktore zarabia.
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: ale trzeba oddac sprawiedliwosc jednak znakomita wiekszosc jest uczciwa. Ja siedze w domu z dzieciakami mezczyzna robi kase moze to malo postepowe ale w sumie logiczne i ciezko sie przyczepic.

Jedyny problem to te 10% z przedzialu 15-24. W domu z dzieciakami nie zostana ale hajs dalej ma byc przynoszony.
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: facet ma dużo zarabiać i utrzymywać rodzinę, dzielić obowiązki 50:50 (najlepiej 70:30 na jego niekorzyść), zajmować się dziećmi i je rodzić. Ma być przystojnym, pożądanym przez inne kobiety, ale jednocześnie za nimi się nie oglądać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: akurat moja żonka należy do tych co chcą 50:50. A co więcej, chce pracować i zarabiać swoje. Takie też się zdarzają
  • Odpowiedz
  • 0
@Chlebogryzarka: No i zajebiście, że są badania, bo jeszcze nie widziałem, żeby w mediach głównego nurtu albo w social mediach mówili o tym, że polki chcą tradycyjnego partnera.
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: zupełnie nie odnosisz się do tego, że faceci wypadają jeszcze gorzej czyt. Najwyraźniej bardzo chcą tradycyjnego modelu na który może sobie pozwolić może 5% społeczeństwa. No chyba, że biede chcą klepać razem z partnerka, ale wtedy wątpię by to byl szczęśliwy związek.
  • Odpowiedz
@Chlebogryzarka: chyba nie zrozumiałeś. Według mężczyzn *I* kobiet mężczyzna powinien być tym z pary, który utrzymuje ale jednocześnie według *młodych kobiet* kobieta NIE powinna zajmować się rodziną.

Jak już powiedziano wyżej, połączenie wad wschodu i zachodu albo inaczej feminizm Schrödingera, przywileje tradycji plus brak obowiązków bo wyzwolenie.
  • Odpowiedz
@gorobei: to ty nie rozumiesz do czego się odnoszę, a sa to wyniki od facetów w tej ankiecie wypadające znacznie gorzej od kobiet.

No chyba, że ankietę przeprowadzali tylko w górnej grupie zarabiających, tak 5% topki na naszym rynku pracy, ale wątpię. Tylko ta grupka byłaby w stanie pozwolić sobie na "tradycyjny" model rodziny.
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: Sami faceci sobie to robią, jak wypisują do lasek i sami proponują wysyłanie blików, jak podrywają jakąś to gadają o zarobkach, jakie mają auto czy dom i na to chcą je wyrywać
  • Odpowiedz