Wpis z mikrobloga

Nic mnie nie w-----a w studiach prywatnych jak równanie wszystkich procesów związanych z edukacja do leserów. Na ostatnich zajęciach poruszyłem głośno kwestię niektórych zaliczeń, że ich sposób jest po prostu poniżający i widziałem że nawet prowadzą się zakłopotała. Oczywiście klasa zaaregowana bardzo negatywnie na czele z chłopem, który dosłownie dzień wcześniej mówił, że jest tu tylko dla papieru. Wszystkie projekty na zaliczenie robię indywidualnie, dopytuje się prowadzących o literaturę uzupełniającą. Niestety w życiu nie miałem łatwo i możliwość pójścia na państwową uczelnię w wieku 18 lat. Naprawdę, widzę, że kadra dobrana ma wiedzę i doświadczenie, aby prowadzić zajęcia będące wyzwaniem i jednoczesnie ucząc. Ale z racji że jest to biznes, zaliczenia są obniżane, aby ludzie bez żadnej ambicji również zaliczali.

#studbaza #zalesie #wysryw
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Drizztek: Ucz się, idź na kółka, jedź na sympozja, zaliczaj. Zdobądź papierek, znajomości i wiedzę. I nigdy, ale to k---a przenigdy nie rób wiecej tego co opisałeś xD
  • Odpowiedz
Na ostatnich zajęciach poruszyłem głośno kwestię niektórych zaliczeń, że ich sposób jest po prostu poniżający

@Drizztek: nikogo nie obchodzi jak wygląda zaliczenie. Poszedłeś po papier, a nie by tworzyć sobie wrogów.
  • Odpowiedz
@Drizztek Ty idziesz na studia zdobyć wiedzę i papier, czy konkurować z innymi o to kto się więcej uczył? Tak jak wyżej, ucz się, zapisz się dodatkowe zajęcia, jeżeli to cię kręci i poznawaj ludzi, a nie już sobie na studiach robisz wrogów. Za 5 lat jak będziesz szukał pracy, pracodawca będzie miał w dupie na jaką ocenę zaliczyłeś jakiś g---o przedmiot. Ale pomóc w zdobyciu tej pracy może ci ten
  • Odpowiedz
  • 0
@Marek_Licyniusz_Krassus nie muszę szukać pracy bo mam ponad 30 lat i studia są dla mnie sposobem na pozyskanie dodatkowej wiedzy za co płacę co miesiąc. Owszem, mógłbym całą tą wiedzę zdobyć we własnym zakresie, ale dokument poświadczający to jest jednak coś warty. Dodatkowo nie muszę sam szukać, tylko dostaje pod nos. Rozumiem Twój komentarz, ale niestety jest nietrafiony z racji tego, że nie jestem 20 letnim dzieciakiem na pierwszych studiach. Jednak
  • Odpowiedz
  • 0
@Karbon315 mnie obchodzi, uważam, że robienie zaliczeń zdalnie lub sposób ewidetnie ułatwiający zaliczenie całej grupie jest równaniem w dół, kiedy jestem zdania, że zawsze powinno celować się wyżej. Dlaczego sposób zaliczenia przedmiotu ma być dostosowany pod najsłabszych? Jaki jest tego sens inny niż ułatwienie sobie pracy poprzez brak poprawek lub robienie dobrze pod tych co chcą tylko papier
  • Odpowiedz
@Drizztek Ale to dotyczy wszystkich, nie tylko dzieciaków, co te dzieciaki będą pracować i będą też zajmować jakieś stanowiska za 5 lat. Być może ten dzieciak za 7 lat będzie ciebie rekrutował do pracy i sobie przypomni jak mu chciałeś robić pod górę z zaliczeniami.
  • Odpowiedz
@Drizztek: stary dziad poszedł na studia pewnie na jakąś gowno-uczelnię gdzie łatwo można zdobyć papier i jeszcze narzeka XD jak cię tak to wszystko ciekawi, to się dokształcaj w domu i nie rób problemu innym. za takie zachowanie to cię powinni tam przekopać po zajęciach XD
  • Odpowiedz