Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka że gdyby Piechotek był na początku kariery, albo był zwykłym dziennikarzyną od skrobania ile razy kupę zrobił Lewandowski w trakcie zgrupowania na wp sportowe fakty to nie miałby szans powrotu. Jemu udowodniono kradzież nie pierwszy raz, a on zapierał się że to się nie powtórzy i... się powtórzyło. Stano dał mu drugą szansę, z której on nie skorzystał. Teraz wraca, bo hlip hlip środowisko za nim tęskniło i brakowało go na kanałach sportowych. Chłop jest synkiem Pola, i to on mu załatwiał wyjazd na mundial w 2014, gdy ten był w liceum, potem wrzucając go do programów przeglądu sportowego o lidze hiszpańskiej (w tamtym momencie zaczął się mój konflikt z Domisiem, gdy po prostu punktowałem go że ten farmazoni, i z odcinka na odcinek potrafi zmienić zdanie, że w jednym tygodniu Real się musi pozbyć Bale'a, a w następnym że taki zawodnik jak Bale jest potrzebny i nie ma mowy o rozstaniu - to był jakiś 2016 czy 2017 rok). Gdyby nie fakt że Domiś zamiast pisać, to był wsadzany tam gdzie mógł pokazać swoją mordę, to dzisiaj każdy miałby go w głębokiej dupie, a tak, Przegląd Sportowy, epizodycznie TVP, Weszlo, Kanał Sportowy, Newonce sport (o wstawianych relacjach pod wpływem i rano kasowanych z Newonce baru np. ze Strzelczyk nie wspominam nawet) i ostatecznie dzięki temu że dołączył do towarzystwa modnych oprawek i podwiniętych nogawek dzisiaj po raz kolejny dostaje robotę w środowisku w którym wybił się na nieuczciwości. Co gorsze, wśród jednoznacznie krytycznych komentarzy, znajduje się bardzo spora grupa przychylnych temu ruchowi. Że eeee o-----ł i co z tego, że te tłumaczenia (wczoraj mówił że nie wiedział że takie przepisywanie to plagiat i był zdziwiony gdy ktoś mu o tym powiedział xddd) kupują, ma cojones i niech wraca. Ja p------ę, jak w tym środowisku ma być dobrze, jak największe brudy można zakryć tym że eee dobre pióro ma (c--j że nie swoje xd). I tak, Dominik nie w każdym tekście p----------ł, ale udowodniono że wystarczająco dużo p----------ł by nie mieć miejsca wśród dziennikarzy. Bo czy trudno zastąpić takiego Dominika? K---a, na realmadryt.pl są chłopaczki co się nauczyły hiszpańskiego po to by czytać o piłeczce, a cała robota Domisia polega na tym by poczytać po hiszpańsku to co mówią i piszą, i potem to powtórzyć po polsku w godzinnym programie z 4 gadającymi głowami. 9/10 początkujących dziennikarzy ze znajomością języków by sobie poradziło, gdyby miał jakieś większe zdolności to leciałby jak Ćwiąkała czy Święcicki, ale jego krąg życia polegał na: czyta/słucha hiszpańskich mediów>powtarza to po polsku w tekście lub programie>pobiera wypłatę>konsumuje życie nasz entuzjasta życia, tylko że z czasem się zrobił tak leniwy że zamiast chociaż parafrazować to tłumaczył całe sformułowania. Kanał sportowy w moim mniemaniu jest medium skończonym po tym ruchu. Jeśli prezes jakieś firmy kupił dyplom na collegium humanum, i był kilka lat dzięki temu prezesem, wyszła afera, odstawiono go, to moralne jest dawanie mu stanowiska prezesa, bo być może kradł by otrzymać poprzednią fuchę, ale był prezesem, więc kasa w żabce mu nie pisana? Czy trener kupujący mecze swojej drużyny ma prawo dalej być trenerem, jak posypał głowę popiołem? Czy dziennikarz sportowy plagiatujący teksty ma prawo dalej być dziennikarzem, bo gdzie magazyn i wózek widłowy dla chłopaka którego twarz się kojarzy już z mediami? Akceptując takie ruchy wspieramy patologie które się szerzą. A pamiętajmy że to krzywdzi zdolnych i młodych bez siły przebicia, bo właśnie takie Domisie mu zajmują miejsce.

Jako bonus, zrzut ekranu z mojej teczki na Piechotka, zbieranej od czasów gdy wyśmiał mój komentarz w programie, udowadniając mi że jest zwykłą chorągiewką i co tydzień zmienia zdania. Pamiętacie mundial 2018? Pamiętacie z kim wtedy w grupie była Polska? To wspomnijmy, kogo wspierał Piechotek podczas tamtych gorących wakacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kanalsportowy #kanalbekowy #mecz #ligahiszpanska #laliga #weszlo #piechotagate
michalxd21 - Prawda jest taka że gdyby Piechotek był na początku kariery, albo był zw...

źródło: obraz_2025-03-15_111006551

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach