Wpis z mikrobloga

Wakacje Oskarka i Julki: obóz młodzieżowy za granicą, sączenie drinków w Złotych Piaskach, kąpiele w ciepłym morzu, dobre jedzenie i półlegalnie wypite wino, tańce i zabawy z innymi nastolatkami

Wakacje chuopa: tydzień z rodzicami i rodzeństwem w Ustce w pachnącej stęchlizną kwaterze 10m2 z rozpadająca się wersalką, towarzystwo innych januszy, zimna woda, "możesz ale jedna gałkę" ewentualnie siedzenie na dupie w mieszkaniu bo nie ma kasy nigdzie jechać

Jak ja zazdroszczę tym oskarkom bo ja czegoś takiego nie miałem.
#podroze #przegryw #zalesie #wakacje
pieknylowca - >Wakacje Oskarka i Julki: obóz młodzieżowy za granicą, sączenie drinków...

źródło: 1000002634

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pieknylowca: ja też nie miałam i z perspektywy czasu nie żałuję, ani nie puściłabym swoich dzieci. Zamiast zazdrościć to weź się za siebie, żeby jako dorosły nie musieć sobie niczego odmawiać i żeby Twoim ewentualnym dzieciom było w życiu lepiej.
  • Odpowiedz
@pieknylowca: a tam, ja byłem w Ustce i z rodzicami (~7) i na obozach sportowych też tam ze dwa razy (spanie w salach szkolnych) i oba wyjazdy dobrze wspominam.

Mam wrażenie, że ten wyjazd z rodzicami o którym mówisz, to bardziej dla dzieci <13 by się nadał
  • Odpowiedz
@pieknylowca

tydzień z rodzicami i rodzeństwem w Ustce w pachnącej stęchlizną kwaterze 10m2 z rozpadająca się wersalką, towarzystwo innych januszy, zimna woda, "możesz ale jedna gałkę"

Normik
  • Odpowiedz
@pieknylowca: Byłem na takim w południowej Anglii. Lata 2000. Wtedy po raz pierwszy spotkałem swoich rówieśników z zachodniej Europy, bo byli tam m. in. Francuzi, Włosi, Szwedzi i Finowie. Otwierało oczy, ale najgorszy był potem powrót do szarej rzeczywistości.
  • Odpowiedz
  • 1
zamiast sobie pojechać gdziekolwiek się chce.

@sberatel: jest takie powiedzenie: jeśli nie miałeś rowera jak miałeś 8lat a w wieku 50lat masz Lamborghini to nadal nie miałeś rowera w wieku 8lat. Co z tego że teraz mogę pojechać gdzie tak naprawdę sobie pomyślę jak żaden taki super super przekozacki wyjazd all inclusive 5 gwiazdek nie będzie mnie bawił tak samo jak np wyjazd w góry z kolegami i koleżankami przed
  • Odpowiedz
  • 0
@matt___: true, jak poznałem raz na wakacjach nad morzem dziewczynę z zagranicy (z cywilizowanego świata zachodniej Europy) to aż się dziwnie przy niej czułem bo wyglądałem przy niej jak jakiś buszmen
  • Odpowiedz
  • 0
zielona szkoła we Włoszech w gimnazjum to niezapomniane przeżycie, pierwsze to, pierwsze tamto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pnnn: u nas był max wyjazd do Krakowa na jeden dzień na zwiedzanie, tak to jest jak się chodziło do biednej szkoły z biednymi dziećmi
  • Odpowiedz
@pieknylowca: nie rozumiem czemu przegrywy tak narzekają na brak młodzieńczych wycieczek. przecież bez wyglądu i dynaminy to te wycieczki i tak skończyłyby się kompromitacją, a w najlepszym wypadku jakimś zamulaniem z innymi przegrywami którzy byli za mało cool dla tamtejszych protoplastów oskarków.
  • Odpowiedz