@czlowiekbutelka możesz nie być w pełni sprawny intelektualnie, ale nie martw się bo to normalne dla wyborców KO. Tutaj chodzi o zmianę kursu, z niemieckiego i francuskiego (to robi premier rudy) na propolski
@KOLEGAMAMY: Jaki to jest kurs to wiemy przez 8 lat rządów PiSu z prezydentem. Jeśli wg ciebie pro-polski kurs to szczucie na całą unię poza pachołkiem Putina-Węgrami, to nie chcę wiedzieć jakie rządy uważasz za anty-polskie. Do tego jeszcze włażenie w tyłek Trumpowi, który sprzedałby nas Rosji za paczkę fajek.
@KOLEGAMAMY Jakie pozytywne efekty dla Polski miał ten "propolski" kurs pisu? Jakieś znaczące inwestycje? Czy tylko zaoranie unijnej polityki zagranicznej za nic w zamian?
@KOLEGAMAMY Polska nie uczestniczyła w programie relokacji uchodźców, za to w latach 2015-2023 wydano rekordowe ilości zezwoleń na pobyt i nie potrzbowali do tego unii.
Oświeć mnie jakie to potężne liczby migrantów przyjął tusk, bo chyba czegoś nie wiem.
@KOLEGAMAMY Tak migranci, nie powinno ich być w UE wcale. Ośrodek jest w Niemczech, przy naszej granicy. Co oni z nimi zrobią? Wypchną do Polski? Bądźmy poważni, to nie są liczby które są poza kontrolą. Po prostu zostaną deportowani do krajów, z którymi UE ma umowy. Wiesz, że Unia ma umowy na deportacje do Mołdawi i Serbii? Tam pewnie docelowo trafią, bo to ośrodek DEPORTACYJNY. W czym tu jest problem?
@KOLEGAMAMY No to może poszukaj info, doedukuj się jak działa system deportacji. Stawiasz tylko pytania z tezą, jak juz ci pokazałem, jak wygląda sytuacja z migrantami i że problem jest wyolbrzymiony przez populistów z pisu.
Tuskoboty
Jak nie ma argumentów, to leci ad hominem, klasyka.
@homerox2000 no przecież to jest tylko początek. Chcesz powiedzieć że w europie nie ma problemu z imigrantami i pakt migracyjny nie jest sposobem na walkę z nimi?
Czytałeś to co napisałem? Jest problem, ale wyolbrzymiony. Pakt migracyjny to próba rozwiązania problemu. Pakt nie zakłada zwiększenie liczby migrantów, tylko deportacje i relokację między krajami.
#bekazpisu #polityka
źródło: temp_file5784297895396184777
PobierzOświeć mnie jakie to potężne liczby migrantów przyjął tusk, bo chyba czegoś nie wiem.
źródło: temp_file7226005966786666842
PobierzWiesz, że Unia ma umowy na deportacje do Mołdawi i Serbii? Tam pewnie docelowo trafią, bo to ośrodek DEPORTACYJNY. W czym tu jest problem?
Jak nie ma argumentów, to leci ad hominem, klasyka.
Czytałeś to co napisałem?
Jest problem, ale wyolbrzymiony. Pakt migracyjny to próba rozwiązania problemu. Pakt nie zakłada zwiększenie liczby migrantów, tylko deportacje i relokację między krajami.