Wpis z mikrobloga

@KOLEGAMAMY: Jaki to jest kurs to wiemy przez 8 lat rządów PiSu z prezydentem. Jeśli wg ciebie pro-polski kurs to szczucie na całą unię poza pachołkiem Putina-Węgrami, to nie chcę wiedzieć jakie rządy uważasz za anty-polskie. Do tego jeszcze włażenie w tyłek Trumpowi, który sprzedałby nas Rosji za paczkę fajek.
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY Polska nie uczestniczyła w programie relokacji uchodźców, za to w latach 2015-2023 wydano rekordowe ilości zezwoleń na pobyt i nie potrzbowali do tego unii.

Oświeć mnie jakie to potężne liczby migrantów przyjął tusk, bo chyba czegoś nie wiem.
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY Tak migranci, nie powinno ich być w UE wcale. Ośrodek jest w Niemczech, przy naszej granicy. Co oni z nimi zrobią? Wypchną do Polski? Bądźmy poważni, to nie są liczby które są poza kontrolą. Po prostu zostaną deportowani do krajów, z którymi UE ma umowy.
Wiesz, że Unia ma umowy na deportacje do Mołdawi i Serbii? Tam pewnie docelowo trafią, bo to ośrodek DEPORTACYJNY. W czym tu jest problem?
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY No to może poszukaj info, doedukuj się jak działa system deportacji. Stawiasz tylko pytania z tezą, jak juz ci pokazałem, jak wygląda sytuacja z migrantami i że problem jest wyolbrzymiony przez populistów z pisu.

Tuskoboty

Jak nie ma argumentów, to leci ad hominem, klasyka.
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY

Tak migranci, nie powinno ich być w UE wcale.

Czytałeś to co napisałem?
Jest problem, ale wyolbrzymiony. Pakt migracyjny to próba rozwiązania problemu. Pakt nie zakłada zwiększenie liczby migrantów, tylko deportacje i relokację między krajami.
  • Odpowiedz