Wpis z mikrobloga

• 3
@GF91 z 3 przepisΓ³w ( Ν‘ΒΊ ΝœΚ–Ν‘ΒΊ) na ciasto kruche z https://domowe-wypieki.pl/ciasta/812-prosta-szarlotka , jabΕ‚ka starte sΔ… na grubych oczkach, Ε‚yΕΌeczka cynamonu, podsmaΕΌyΕ‚am je na patelni dodaΕ‚am galaretkΔ™ cytrynowΔ…, budynie z 100 ml mleka okoΕ‚o plus 500 ml zagotowaΕ‚am. SpΓ³d ciasta podpiekΕ‚am, a drugΔ… czΔ™Ε›Δ‡ na tarce starΕ‚am teΕΌ na grubych oczkach. Ciasto lepiej zrobiΔ‡ z podwΓ³jnej porcji :)
  • Odpowiedz
@yvaine253: a powiedz mi, spΓ³d faktycznie wyszedΕ‚ kruchy? Sernik robiΔ™ na kruchym (z przepisu "Ani") ale jak zalewam go sernikiem to nasiΔ…ka. Ostatnio robiΕ‚em kumplowi ten sernik, i przed pieczeniem spodu nasmarowaΕ‚em go biaΕ‚kiem, i niby byΕ‚ kruchy, ale sam tego nie widziaΕ‚em wiΔ™c Β―\(ツ)/Β―
  • Odpowiedz
  • 0
@GF91 jeśli ci chodzi o ten na kruchym spodzie z jej przepisu to też robiłam i polecam zrobić z mąki krupczatki, trzeba nakłuć widelcem i upiec . Ja nie smarowalam niczym
  • Odpowiedz
@yvaine253: nakΕ‚uwanie robiΔ™, ale i tak nasiΔ…kaΕ‚. RobiΕ‚em ze zwykΕ‚ej, nie z krupczatki, ale moΕΌe nastΔ™pnym razem sprΓ³bujΔ™, dziΔ™ki
( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)
  • Odpowiedz