Aktywne Wpisy

NauczonyRoboty +31
źródło: 1000003250
Pobierz
BrakWolnegoLoginu +107
Niech AI zastapi w koncu tych techbrosow xD Troche to zasatanawiajace, ze mozna byc inteligentnym, a wciaz pisac takie glupoty pod wlasnym nazwiskiem.
Btw. Wystarczy, ze korpo zacznie wyplacac nadgodziny, to ludzie chetnie sie poswieca, zeby np. potem nadplacic kredyt
#pracait #praca #it #kapitalizm
Btw. Wystarczy, ze korpo zacznie wyplacac nadgodziny, to ludzie chetnie sie poswieca, zeby np. potem nadplacic kredyt
#pracait #praca #it #kapitalizm
źródło: Screenshot_2025-09-29-06-22-36-169-edit_com.android.chrome
Pobierz

https://wykop.pl/wpis/79758309/hej-mirki-i-mirabelki-pisze-bo-mamy-ogromny-proble
We wtorek 11.03 Orange wysłało mi paczkę do Żabki kurierem DPD. Wpierw paczka miała numer xxxxxxxxxxU, punkt odbioru nieczynny i została przekierowana z nowym numerem yyyyyyyyyyyL do kolejnego obok. Odebrałem paczkę yyyyyyyyyyyL, otwieram w domu, a w środku jest 8kg żwirku dla kota. Podczas przekierowania do kolejnego punktu zostały prawdopodobnie pomylone etykiety. Zgłosiłem telefonicznie problem na infolinii DPD i został nadany numer interwencji. Po godzinie dzwoni Pani z DPD i się pyta o co chodzi. Opowiadam. Zaskoczona, sympatyczna, drzemy łacha z kota, bo ja zawsze ze spokojem w takich akcjach. Pani mówi, że sprawdzą na kamerach i się odezwą. Dzisiaj dzwonię ponownie ale już na numer Pani, bo zadzwoniła ze swoje komórki, przypomniałem o co chodzi i mówi "no jeszcze nic nie wiemy, nie dostałam info z kamer, odezwiemy się". Nie spodziewałem się, że mi powie, że paczka już jedzie do mnie, ale czytając Wasze komentarze może mnie tak zbywać cały czas. Patrząc po wątku wyżej mogą stwierdzić „znajduje się w posiadaniu odbiorcy” na podstawie „danych z systemu” i elo.
Zgłosiłem też do Orange, Pana na infolinii zatkało, ale stwierdził, że okej, nie ma problemu, wyśle mi nowy. Na drugi dzień widzę w systemie Orange, że na tej umowie mam "Odstąpienie od umowy". Piszę z konsultantem i ten faktycznie potwierdza, że jest złożone odstąpienie i tyle. Na pytanie co ze sprzętem nie potrafił mi odpowiedzieć. Orange będzie chciało sprzęt przecież, którego nie mam, co mam im żwirek dla kota odesłać? (-‸ლ)
Wg DPD paczka jest u mnie, w Orange faktura za sprzęt już na marzec wjechała. Przecież nie będę płacił za coś czego nie mam. Mam tez inne usługi w Orange i nie chciałbym, żeby z powodu niezapłacenia za jeden sprzęt, odcięli mi inne usługi. Sprzęt po IMEI niech blokują, nie mam go.
jak to szybko pchnąć, żeby coś się ruszyło, a nie leżało i windykacja się odezwała? dzięki za chęci pomocy (。◕‿‿◕。)
@kolekcjonerblaszanychszyb jakiś tip na szybką akcję? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#oszukujo #dpd #zabka #orange #afera #prawo #zakupy #reklamacja #pomocy #kiciochpyta #poznan #wykopefekt
Piszę, bo mamy ogromny problem i liczymy na Wasz #wykopefekt. Moja żona zamówiła telefon i zegarek o łącznej wartości 3500 zł na raty w sklepie Euro RTV AGD. Przesyłkę miała dostarczyć firma DPD, ale niestety paczka nigdy nie dotarła.
W systemie DPD status
Dla DPD klientem jest Orange, a to Orange odpowiada wobec ciebie.
Powinieneś jedynie kierować pytanie do Orange dlaczego wysłali Ci żwirek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@OrangeEkspert wy nie jesteście poważni. Wasz konsultant w czwartek słowa nie wpisał w
W każdym razie, ja swoją mam :) teraz ktoś w kraju jest kolejny tydzień bez żwirku i biedny koteczek ma ufajdane futerko 🥹
#dpd zawsze mieliście łeb