@Bejro: I jak wytlumaczysz to, ze sp500 jest w p---e 10% od poczatku roku a ten wig nie bedacy dywersyfikacja jest +20%? O frankfurcie juz nawet nie wspominam xD
@Glupiii: Przeczytaj na głos o co mnie pytasz xD. Odpowiem Ci: 1) Nie widzę przyszłości 2) nie znam Trumpa ani Elona aby wiedzieć co knują. Ty wiedziałeś, żeby po świętach uciekać z US do EU? Jeśli tak to gratulacje, ja aż tak dogłębnie nie analizuję sytuacji. To co mamy teraz to jakieś odchylenie i chwilowy (nie mówię, że zaraz się skończy) trend, jakbym od tego 2019 gdy zacząłem inwestować regularnie
@Eremites: No zobacz na wykresy a nie spekulujesz na podstawie skojarzeń złoto -> pewna wartość. Nie zapominaj, że złoto kosztuje więcej niż złom nie dlatego, że jest przydatne, a dlatego, że bogaci ludzie zbudowali dookoła niego cały system a nawet religię i ta wartość jest wyssana z powietrza. Złoto ma wartość bardziej spekulacyjną niż index SP500 i jest mniej bezpieczne na podstawie wielu miar statystycznych. Od np. 2000 roku zyskało
źródło: hodl-and-accumulate-v0-hm19igdiikoe1
PobierzWez sie nie kompromituj wariat