Wpis z mikrobloga

Wiecie może na jakie jednostki chorobowe lekarz może wystawić zaświadczenie dyskwalifikujące do pracy w nocy? Słyszałem o ludziach co mieli problemy z sercem i na nocki nie robili ale na to się nie załapię. Bardzo mi na tym zależy bo mam już ku*wa dosyć. Praca w systemie zmianowym, nieregularna po 12h, raz dzień potem kilka nocek potem znowu dzionki i non stop chodzę zmęczony i zdenerwowany. Od dłuższego czasu mam problemy z przewodem pokarmowym i podejrzewają WZJD ale to się okaże za kilka tygodni i jestem ciekaw czy na takie coś można dostać zaświadczenie. Ogólnie jeszcze mało wiem i jestem w trakcie dowiadywania się ale znajomi mówili, że takie zaświadczenie może wystawić lekarz rodzinny a potem komisja to weryfikuje ale jak będę miał podkładkę to myślę, że nie będzie problemu. Praca w miarę dobrze płatna i w moim regionie praktycznie brak alternatyw ale jeśli nic nie wykombinuję z tymi nockami bo chodzę jak trup po prostu to będzie trzeba się zwolnić.
#zalesie #nerwica #pracbaza #praca #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klakier997: Ehhh uwielbialem nocki. Niestety teraz juz od jakos 9 lat w firmie gdzie nocek praktycznie nie ma a tylko ranna zmiana. DRAMAT :/

No ale co kto lubi :P

Kumpel ostatnio byl zdziwiony bo jego zona musiala przyniesc zaswiadczenie od lekarza ze moze pracowac nocki - cukrzyca.
  • Odpowiedz
@Klakier997:
niepełnosprawność o dowolnym stopniu którą mozęsz odstać jak długo się leczysz na głowe.
a tak to podobno np przewlekłe zaburzenia snu

może jak jesteś rpzewlekle chory psychicznie to na to też dostaniesz?
  • Odpowiedz
  • 0
@karolcia_wu:

ja brałam modafinil żeby jakoś funkcjonować

Nie chcę się faszerować lekami, bo to nie jest normalne żeby nie przesypiać nocy i potem chodzić w pół żywy. A długo tak już funkcjonujesz?
  • Odpowiedz
  • 0
@10129:

a tak to podobno np przewlekłe zaburzenia snu

O coś w tym stylu i podejrzewam, że nie jest to trudne do załatwienia bo skoro pracuję na zmiany i zgłoszę problemy ze snem to kto mi udowodni że spać nie mogę. Tylko pytanie czy długo trzeba takie coś zgłasza do lekarza żeby wystawił odpowiednie zaświadczenie
  • Odpowiedz
  • 1
@karolcia_wu: w poprzedniej robocie miałem regularne zmiany: dzień, noc i potem wolne i mogłem ze 3h pospać w nocy więc było znośnie a teraz zero regularności i z godzina snu tylko i jest tragedia
  • Odpowiedz