Pytanie mam do mechesów co to silnik już nie jeden zbudowali, w jaki sposób mierzycie i skracacie takie sprężynki na pierścieniach olejowych, szukam jakiś info na stronach ale nic nie mogę znaleźć. Chodzi mi o taki pierścień jak na zdjęciu #mechanikasamochodowa #mechanika #samochody #auto #warsztat
@strawberian po prostu wydaje mi się że ta sprężynka jest za długa i nie mogę przez to ścisnąć pierścienia a boje się by mi nie pęknąl, czyli po wyjęciu z pudełka taka sprężynka jest gotowa do montażu nic nie trzeba skracać?
w jaki sposób mierzycie i skracacie takie sprężynki na pierścieniach olejowych
@Ciortas: A ile tego masz do skrócenia? Może po prostu za duży pierścień kupiłeś? Albo za mały cylinder masz czy coś.
Bo normalnie to tego się tego zdejmuje jakieś ułamki milimetra i to co robiłem to zawsze zdejmowałem tylko z uszczelniających żeby szczelina na zimno była nominalna. Olejowy kupiony na dobrą średnicę się i tak zawsze był
#mechanikasamochodowa #mechanika #samochody #auto #warsztat
źródło: temp_file9099132689010371540
Pobierz@Ciortas: A ile tego masz do skrócenia?
Może po prostu za duży pierścień kupiłeś? Albo za mały cylinder masz czy coś.
Bo normalnie to tego się tego zdejmuje jakieś ułamki milimetra i to co robiłem to zawsze zdejmowałem tylko z uszczelniających żeby szczelina na zimno była nominalna. Olejowy kupiony na dobrą średnicę się i tak zawsze był
źródło: temp_file3946944898279306945
Pobierzźródło: temp_file1745780498859110681
Pobierzźródło: temp_file6624065962398059914
Pobierz