Aktywne Wpisy
Milo900 +15
Koleś ma 15 lat doswiadczenia w IT. Testy, adminka, java developer i nie moze znalezc pracy.
Ale pewnie musi isc na bootcampa zeby znalezc prace, albo musi sie wiecej sie uczyc
Ta branza sie zwija. Jest coraz gorzej, ale bedzie jeszcze bardziej c-----o.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
Ale pewnie musi isc na bootcampa zeby znalezc prace, albo musi sie wiecej sie uczyc
Ta branza sie zwija. Jest coraz gorzej, ale bedzie jeszcze bardziej c-----o.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait

źródło: temp_file8775565115420694278
Pobierz
APOLL0 +135
Tak wygląda mapa opadów w lutym i marcu tego roku. 3 dni deszczu w czasie dwóch miesięcy. Już nie mówiąc o śniegu.
O tej porze roku ziemia powinna być nasączona wodą z roztopów, i zwykle do tej pory była - teraz nie jest.
Dlatego, by zachować choć trochę wody w glebie:
Łapmy każdą deszczówkę, gromadzimy ją, retencjonujmy, zamiast od razu odprowadzać do kanalizacji deszczowej, rowów melioracyjnych, rzek.
O tej porze roku ziemia powinna być nasączona wodą z roztopów, i zwykle do tej pory była - teraz nie jest.
Dlatego, by zachować choć trochę wody w glebie:
Łapmy każdą deszczówkę, gromadzimy ją, retencjonujmy, zamiast od razu odprowadzać do kanalizacji deszczowej, rowów melioracyjnych, rzek.

źródło: opady
Pobierz
Pracuję w jednej firmie 10 lat, zaczynałem jako stażysta na studiach i już tam zostałem. Obecnie jestem Delivery Leadem w działce IT, gdzie dostarczamy rozwiązania oparte o SAP S/4 HANA. Nie jest to branża konsultingowa, lokalizacja Kraków.
Czy zarobki na poziomie 19k brutto na takim stanowisku są ok, czy nie za bardzo? Wychodzi nieco ponad 14k netto z pracą twórczą. Dodatkowo jest bonus roczny +/- 20k. Mam wrażenie, że ilość pracy, odpowiedzialności oraz stresu związanego z tą pozycją są nieadekwatne do zarobków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#it #zarobki #korposwiat #sap
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: Typowi z Polski płacić ponad 20k euro netto miesięcznie za funkcję 'Delivery Lead' - ma to sens.