Aktywne Wpisy

Armetus +10
Czy kobieta straci zainteresowanie mną jeśli dowie się, że w wieku prawie 30 lat, nigdy nie całowałem się z kobietą?
#rozowepaski #tfwnogf #zwiazki #pytanie
#rozowepaski #tfwnogf #zwiazki #pytanie

kutang__pan +88
Podpowiecie coś merytorycznego?
Zgapiłem zamknąć na noc szybę w aucie. Prawa z tyłu. Sporo napadało. Dziś chciałem ją podnieść:
- z panelu sterowania kierowcy
- przyciskiem w drzwiach, które dotyczy problem
- z pilota
We wszystkich przypadkach podnosi się 5-10cm i cofa jak by natrafiła na opór w postaci ręki i ze względów bezpieczeństwa cofa. Może właśnie woda daje ten "opór sygnału". Próbowałem po naciśnięciu przycisku zamykania złapać i pociągnąć/pomóc jej do góry. Wraca ze znaczną siłą.
Jak oceniacie szanse, że wyschnie i wróci do normalności?
Wstępnie planuje wieczorem rozebrać boczek, suszara w rękę i jazda.
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Z anonima, to nikt nie odszuka wpisu przy sprzedaży gruza (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Sam pomysł z rozebraniem boczku i suszeniem suszarką jest ok, warto spróbować.
źródło: szklana kula chuj wie
PobierzWg opisów z neta, o aparacie, trzeba rozkręcić cały mechanizm i dokładnie wyczyścić, ale to potrzebuje precyzji i dużo czasu, więc na razie zostawiłem jak jest, bo da się używać.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
1. woda może robić zwarcie i działa tak jak piszesz, wykrywa przeszkodę i żeby nie ucieło głowy :D
2. możliwe, że jakaś uszczelka spuchła, spłynał syf, zablokował cos, mechanizm czuje opór - cofa. rozebrac, wyczyscic.
3. możliwe, że mechanizm już był na wykończeniu, woda przyspieszyła awarię.
4. na 100% nie czekać aż samo sie naprawi. pogoda nie sprzyja by szybko wyschło, korozja postępuje szybko. częste próby mogą spalić silniczek lub