Wpis z mikrobloga

• 713
@PrzylepkaZniszczenia: Samo to, że są przeciwne temu jest wielkim red flagiem, bo widać że chcą sobie zostawić "furtkę" do zdrady, czy oszustwa. W dupie mają te potencjalne dzieci i ich dobro, choć potwierdzenie ojcostwa mogłoby być m.in. kluczowe przy ewentualnych poważnych chorobach dziecka, czy wszelkich innych poważnych medycznych interwencjach, które mogą się przytrafić.
  • Odpowiedz
  • 49
@Mtsen: i to podejscie ze "ojcem jest ten co wychował, nie ten co splodzil" xD a potem paniczny strach ze dziecko w szpitalu podmienia xD przeciez obojetne, matka jest ta która wychowala xd
  • Odpowiedz
@Mtsen: dodaj do tego możliwość podmiany dziecka. Nieraz się słyszało historię gdzie rodzice wychowywali nieswoje dziecko. Taki test potwierdza nie tylko pokrewieństwo z ojcem, ale także z matką.
  • Odpowiedz
obowiązkowe testy

@PrzylepkaZniszczenia: NIC nie powinno być obowiązkowe. przecież dobrze mówią, kto ma za to płacić?

niesądowy test można zrobić bez zgody matki, testowanie każdego to marnowanie pieniędzy

obecnym problemem jest to że oficjalny sądowy test na ojcostwo wymaga zgody matki, a nawet jak zostanie zrobiony i wyjdzie że nie jesteś ojcem to sąd może stwierdzić że płacisz alimenty i tyle
saddlebag - >obowiązkowe testy

@PrzylepkaZniszczenia: NIC nie powinno być obowiązkow...

źródło: unknown

Pobierz
  • Odpowiedz
@saddlebag oj uwierz, że większość facetów by za to chętnie zapłaciła, lepiej zapłacić niż pół życia być robionym w uja.
Każda baba która dostaje piany przy tym temacie i ma dziecko z urzędu powinna mieć wykonany test, plują, szarpią się jakby im ktoś kazał na kolanach do Częstochowy pójść a to tylko głupi test, ale może wieeeeele zmienić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
i to podejscie ze "ojcem jest ten co wychował, nie ten co splodzil"

@A330: możesz się śmiać, ale podobne słowa słyszałem kiedyś od mojej matki gdy opowiadała mi o jakimś jej znajomym, który przygarnął pod dach kobietę z dzieckiem. Brzmiało to tak: "ojcem może być każdy, ale matka jest jedna". I jakkolwiek to możemy odbierać, jest w tym realizm.
Z resztą, zawsze podziwiałem kobiety za pragmatyzm ich natury. Kobiety są
  • Odpowiedz
oj uwierz, że większość facetów by za to chętnie zapłaciła

większość

@DzonySiara: wątpię
no ale spoko, niech płacą, przecież nie muszą być obowiązkowe do tego żeby była taka możliwość. która, jak już wspomniałem, istnieje. jedyny problem to to że nie nadaje się taki test jako dowód w sądzie
  • Odpowiedz
  • 22
Inna sprawa, że chyba większość kobiet oburzy się o temat testu na ojcostwo.

@TheForbiddenLast: dlatego powinno to byc obowiązkowe i z urzędu. Niestety, nie jest to w interesie urzędników
  • Odpowiedz
@PrzylepkaZniszczenia: nawet by mi powieka nie drgnęła, jakby mnie mąż przy porodzie poinformował, że chce zrobić badania. To powinno być robione z automatu. Nie wyobrażam sobie wychowywać nie swoje dziecko i nie dziwię się ani trochę chłopom, że chcą mieć pewność.
  • Odpowiedz