Wpis z mikrobloga

Siemka #mirkokoksy, od miesiąca chodzę na siłownię, a mój plan treningowy 4 razy w tygodniu wygląda następująco:

Bieżnia:
60 minut na bieżni, prędkość 6,5–8,5 km/h (po około minucie biegu przy prędkości 8,5 km/h zaczyna boleć mnie kolano)

Maszyny:
Chest Press – 5 serii po 7 powtórzeń, ciężar 80% maksymalnego + 2 serie po 4 powtórzenia, ciężar maksymalny
Motylek przód i tył – 5 serii po 7 powtórzeń, ciężar 80% maksymalnego + 2 serie po 4 powtórzenia, ciężar maksymalny
Leg Extension – 5 serii po 7 powtórzeń, ciężar 80% maksymalnego + 2 serie po 4 powtórzenia, ciężar maksymalny
Ławeczka (płasko i pochylona) – 5 serii po 7 powtórzeń, ciężar 80% maksymalnego + 2 serie po 4 powtórzenia, ciężar maksymalny
Bicepsy – 5 serii po 7 powtórzeń, ciężar 80% maksymalnego + 2 serie po 4 powtórzenia, ciężar maksymalny
Wiosłowanie – 5 serii po 7 powtórzeń, ciężar 80% maksymalnego + 2 serie po 4 powtórzenia, ciężar maksymalny
Co mógłbym jeszcze dodać do tego planu? Przysiady odpadają, ponieważ zaczyna boleć mnie kolano. Byłem u lekarza, dostałem skierowanie na RTG, ale wyniki nie wykazały żadnych problemów.

#zdrowie #silownia #bodybuilding #pytaniedoeksperta #fitness #workout #trening #motywacja
Anonek463 - Siemka #mirkokoksy, od miesiąca chodzę na siłownię, a mój plan treningowy...

źródło: image

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

5 serii to imo overkill. Już bym wolał zrobić 2 ćwiczenia 3 serie compound I 2 na iso. 4x w tygodniu i tylko 7 ćwiczeń? Weź wpisz w gpt na czym Ci zależy, ile razy ćwiczysz i co lubisz, potem w kolejnych iteracjach pozamieniaj to co na twojej siłce nie da się zrobić/nie umiesz
  • Odpowiedz
@ifritti: za dużo serii na cwiczenie, chyba zebys machal lekkie ciezary ale tak nie jest. Brak cwiczen na barki, brak na tylną taśmę. Przy tym zestawie nie robisz też w ogóle brzucha nawet jako side effect, wiec dodaj też. No i coś na nogi dodaj bo leg exteneion to trochę mało, a bułgary albo wykroki też kolano boli?
  • Odpowiedz