Wpis z mikrobloga

@Wiskoler_double: I jakie funkcje o tym zadecydowały? Ja widzę potencjał tych systemów, ale jak się nie grzebie na bieżąco w komputrach, to można udaru dostać od ilości informacji.

@MiedzygalaktycznyOnanista: Kubuntu to w zasadzie Ubuntu z KDE Plasma zamiast Unity/Gnome Shell, czyli z innym GUI.
Jak innym?
Najlepiej sobie zobacz z dystrybucji Live. "Pod spodem" niemal identycznie, różnice tylko wynikają z użycia innego GUI i idących
  • Odpowiedz
@MiedzygalaktycznyOnanista: Po pierwsze nie grzebię pod maską Linuxa, on tam sobie sam ustawia co mu potrzebne. Ja sobie tylko doinstalowuję lub odinstalowuję program który potrzebuję. A Winda zraziła mnie ciągłym włączaniem śledzenia, mimo że jej to wyłączałem. I ciągłą wojna ze sterownikami, jak nie do karty graficznej, to karta sieciowa. A potem jeszcze doszły reklamy wyświetlane jak komunikaty w dymku obok zegara.
Na Linuxie nie używam żadnego programu płatnego, wszystko
  • Odpowiedz
@MiedzygalaktycznyOnanista: Własna poczta to badziew i nie warto w to iść. Ani to bezpieczne, ani przyjemne w hostowaniu

A z grubsza wszystko jest takie średnie jak już odkryjesz pewną tajną rzecz - nie potrzebujesz niczego i będziesz szczęśliwy
  • Odpowiedz