Aktywne Wpisy

pyszniarz +2
Od jakiegoś czasu noszę przy pasku gaz pieprzowy — widocznie, bez chowania. I powiem Wam jedno: ludzie inaczej patrzą. Widać, że wzbudzam respekt, zwłaszcza u tych, co zwykle są zbyt pewni siebie albo zaczynają szukać zaczepki.
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę nad sytuacją.
Wiem, że wielu
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę nad sytuacją.
Wiem, że wielu

źródło: img
Pobierz
#dzieci #rodzice #rodzicielstwo #ksiazki
Cześć. Mam syna 3,5 letniego nudzą mu się ksiązki typu: pucio, kici kocia, psi patrol i inne. Biblioteka przewertowana, brakuje już pomysłów. Opowiadam mu więc wymyślone historyjki inspirowane bajkami, wierszami itd ale powiem szczerze, że nie mam już siły wymyślać co wieczór co innego. Więc czy znacie jakieś książki ze sporą ilością treści, jakieś fajne opowieści, opowiadania dla dzieci w
Cześć. Mam syna 3,5 letniego nudzą mu się ksiązki typu: pucio, kici kocia, psi patrol i inne. Biblioteka przewertowana, brakuje już pomysłów. Opowiadam mu więc wymyślone historyjki inspirowane bajkami, wierszami itd ale powiem szczerze, że nie mam już siły wymyślać co wieczór co innego. Więc czy znacie jakieś książki ze sporą ilością treści, jakieś fajne opowieści, opowiadania dla dzieci w
https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-komputer-intel-i7-4-0ghz-4-4ghz-turbo-3tb-nvme-win10-do-gier-CID99-IDXnv2O.html
Ktoś sprzedaje g---o z i7 4790K i Radeonem R9 290 4GB za prawie 3000zł i jako usprawiedliwienie tej chorej ceny podaje:
a) Jakąś prawie 20 letnią klawiaturę, która premierę miała w 2006 roku XD I podkreśla, że ta cudowna klawiatura ma "PRZEŁĄCZNIKI NOŻYCOWE I JEST LASEROWA z super technologią, która wykrywa nacisk jeszcze przed wciśnięciem!"
b) Zainstalowane PROGRAMY "wspomagające do obrazu, filmów czyli kodeki, java, Adobe, ACD see aktywna licencja" XDD
c) Program antywirusowy ESET i pakiet Office 2016 - oba i tak będzie można wsadzić sobie w dupę po sformatowaniu dysków, bo sprzedawca nie dodaje żadnego klucza.
d) PRZEGLĄDARKI INTERNETOWE - Edge, Internet Explorer, Chrome (tak, gość podaje, że kolejnym atutem tego komputera są zainstalowane darmowe przeglądarki internetowe XDDD)
e) Zajechany dysk talerzowy 1TB z 2011 roku
#pcmasterrace
#komputery
źródło: Screenshot_6
PobierzTe kompy się składa i opisuje dla ludzi dla których to niezrozumiałe cyferki
Bardzo elokwentnie.
Ale za to z ciekawości zobaczyłem na allegro ile kosztowałoby złożenie dokładnie tego samego komputera z części używanych. Bez wliczania pierdół typu klawiatura, mysz czy napęd DVD.
Wyszło
Ale przyznaję, opis jest komiczny.
Komentarz usunięty przez moderatora
Podobny build miałem w kompie. Płyta Asus Maximus Z97, i7-4790K kręcone na 5GHz 32GB RAM, chłodzenie 420 w budzie Corsaira C70, nawet grafikę miałem tę samą choć ją później wymieniłem na RX 580 8GB. Ten sprzęt nim zdechł dawał radę ogrywać większość gier na 1080p tak jak chciałem i robił to sumiennie od 2014 czyli od kiedy go kupiłem z
W ogóle ciekaw jestem: chłop tak właściwie sprzedaje kompa z nieformatowanym dyskiem na którym przez te całe lata jeździł na co dzień. Znając życie to albo się nie pofatygował o
@Dziad_z_labem: Wchodza powoli w ere retro, za tylesamo złozysz z uzywki na spokojnie 6700K i GTX1080 - które nawet dzisiaj da rade w 1080p, takiego cyberpunka na przykłąd uciągnie
@Sarza01: Panie pod Poznaniem to wszystko ma cenę razy dwa ¯\(ツ)/¯
@Dziad_z_labem: tylko składanie tego dzisiaj nie ma sensu, bo za te same pieniądze można mieć znacznie wydajniejszy PC na nowych częściach prosto ze sklepu, z gwarancją, a nie na dziesięcioletnich z olx.
Ceny starszych używanych podzespołów są takie, szczególnie gdy mowa
@Dziad_z_labem: Idiotyczny argument, bo za te 2400 zrobisz setup ktory bedzie mlodszy i sprawniejszy, a to ze ktos wystawi 4 gen intela za 500zl na allegro nie znaczy ze tyle jest to warte XD
@Dziad_z_labem: nie są tanie bo to eksponaty muzealne ciężkie do pozyskania XD