Wpis z mikrobloga

Mirki, #xtb #oszukujo. Jakiś czas temu po częstszym korzystaniu z wpłat przez PayPal szanowny broker postanowił mi zablokować taką możliwość. Reklamację odrzucili powołując się na § 3 Informacje o obsłudze usługi Płatności, punkt 7. "XTB ma prawo zablokowania Klientowi możliwości dokonywania Płatności za pośrednictwem Operatora, bez podania przyczyny, po uprzednim poinformowaniu Klienta drogą mailową o takiej blokadzie." Support nie widzi problemu, z pominięciem drobnego faktu, że ową informację wysłali nie przed blokadą, ale już post factum, na wyraźne żądanie potwierdzenia wysłania owego kiedy zacząłem dymić w reklamacji. Ja wiem, że (dotychczasowo) bezpłatna opcja wpłaty dla klienta kole w oko, no ale kurde jak mamy zasady to się ich przynajmniej trzymajmy.

Z kim zagadać dalej? Rzecznik Finansowy, UOKiK ? Miał ktoś podobne przeboje?

#inwestycje #inwestowanie #gielda
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jamniki2: ktoś tu robił jakieś wałki finansowe¯\(ツ)/¯ gość chce zgłaszać brokera, bo wysłali mu informację o blokadzie po jej włączeniu a nie przed. Czy ma rację? Najwyrazźniej tak. Czy o takie rzeczy warto walczyć i tracić swój czas? No nie. Chyba że jesteś aferzystą i liczysz na odszkodowanie.

@Gerard_Z_Rumii: opie, zlituj się nad supportem i nie zawracaj im d--y takimi pierdołami. Wynajmij prawnika, złóż reklamację i idź do
  • Odpowiedz