Aktywne Wpisy

damienbudzik +411
Jakby się ktoś zastanawiał dlaczego w Polsce nie ma biznesu, tylko musimy pracować dla Amerykanów, Niemców i innych.
Polski "psiedsiembiorca" woli zamknąć lokal, gdy ma za dużo klientów niż zatrudnić dodatkową osobę do pomocy.
Polskim psiedsiembiorcom zawsze źle. Za mało klientów - źle, bo nie ma dochodu, za dużo klientów - źle, bo musi zatrudnić dodatkowe osoby, za mały obrót - źle, za duży obrót - źle. Nie dogodzisz.
#polska
Polski "psiedsiembiorca" woli zamknąć lokal, gdy ma za dużo klientów niż zatrudnić dodatkową osobę do pomocy.
Polskim psiedsiembiorcom zawsze źle. Za mało klientów - źle, bo nie ma dochodu, za dużo klientów - źle, bo musi zatrudnić dodatkowe osoby, za mały obrót - źle, za duży obrót - źle. Nie dogodzisz.
#polska

źródło: GnO6dasXcAATyKQ
Pobierz
FejsFak +161
W sensie peklo soli nie można podgrzewać bo robi się rakotwórcza. A ja go kupuje do smażenia.
Producenci powinni jakoś informować o tym.
#odzywianie #zdrowie #dieta
Dlatego ogólnie niezdrowe jest długie wędzenie na zimno i potem bez odparzania się to zjada, to to już jest tragedia.
Nie wiem jak dokładnie się robi kiełbasy z dużej produkcji gdzie jest też azotyn sodu i one są raczej malowane niż wędzone, także to raczej do zdrowych
Azotyny (czyli peklosól) można podgrzewać, nie należy tylko przekraczać pewnych temperatur. Ale masz rację, smażyć już się nie powinno.
Każda wędlina zawiera jeśli nie peklosól, to przynajmniej saletrę. W ten sposób zabezpiecza się żywność przed powstawaniem jadu kiełbasianego. Łatwo możesz się przekonać. Widziałeś kiedyś pieczony schab? Taki kolor ma mięso niepeklowane po obróbce. Jeśli jest różowe (jak szynka, polędwica, kiełbasa, boczek itp.), to znaczy, że zawiera azotyny.
Wędlin nie
@Vonbrabant: Tym bardziej sklep powinien jakoś informować o tym. Przecież bekon służy właśnie do smażenia.
Ok bekon to nie boczek, no ale boczek też służy głównie do smażenia.
Ogólnie chciałem boczek surowy wędzony ale nie było i tłumacze babce że kupuje go bo jak surowy to pewnie nie ma tej soli w składzie. A ta mnie uświadomiła że jest.