Wpis z mikrobloga

Ej #krakow czy jest u nas chociaż jeden dobry kebab?

Byłem teraz w Warszawie i odwiedziłem dwa kebaby które dostały muala od Książula. Były tak d------e, że aż zwariowałem że kebab może być tak dobry.

U nas żaden nie ma podjazdu. Kiedyś w Jamra mi smakował ale to nie jest to (,)
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubie-sernik: wszystkie kebaby w Polsce nie mają żadnego podjazdu do kebabów w Turcji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak jakiś czas temu byliśmy z zona w Turcji próbowałem tam kebabów w różnych miejscach (dużych knajpach i małych spelunkach) i te oferowane w Polsce to totalne g---o.
  • Odpowiedz
Najlepszy kebab jest na warszawskiej. Kebaba soltan

Kiedyś był najlepszy La Marsa na kalwaryjskiej, ale się zwinął 😞
  • Odpowiedz
͡

@lubie-sernik: Kebab u Buły jest zajebisty. Koniecznie z tym ich zajebistym ostrym sosem.
Od lat do nich chodzę i nadal nic się nie zmienia. A goście mają te jedną budkę taką i ogromny z-------l ruch w ciągu dnia, wieczorami i w weekendy; do tego są na każdej z appek z dowozem.
Spróbuj, polecam, koszt kebaba to 29zł u
  • Odpowiedz
@lubie-sernik

1. Jest 13, która jest naprawdę spoko.
2. Jest PiriPiri, które ma kosmicznie zaporową cenę, ale też jest smaczne.
3. Jest KebLab, którego nie próbowałem, ale też ceny zaporowe, choć zapowiada się nieźle.
4. Arabia to taka trochę
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Wiem o czym mowisz - i jesli chcesz cos w stylu naprawde tureckim to są 2 miejsca. Jest Ottamam (nie wiem gdzie są, zamawiam z uber eats), zamawiasz oczywiscie Adana Kebab + Cig Kofte, najlepszy fast food na tureckiej ulicy :) Blisko rynku na św. Tomasza masz Mersin Kebab, t oczywiscie Adana, Urfa kebab, Cig Kofte jeszcze lepsze niz w Ottamam no i Ayranik do smaku :)
  • Odpowiedz