Wpis z mikrobloga

@LegendarnyOdkurzacz: Ja z tej drugiej grupy. NATO, wojska ONZ/ siły Europejskie powinny wejśc na Ukraine by pokonać tam zło.
Dajemy ultimatum za 2 tygodnie wchodzimy na Ukrainę, żaden ruske nie zginie jeśli się wycofacie do tego czasu. Ukraina jest niezależnym , niepodległym krajem która nic nie zrobiła rosji więc nie może być atakowana.

Jednocześnie jestem za tym by w razie wojny o Polske/Ukraine/ Mezopotamię/Babilon xD każdy miał prawo wyjazdu za
  • Odpowiedz
@LegendarnyOdkurzacz: ja wiem, że to memik, ale trochę rozumiem - to, że ktoś popiera jakąś ustawę, nie znaczy, że ma sobie utrudniać życie na aktualnych zasadach. Skoro jestem przeciwnikiem 800+, to nie znaczy, że nie będę go brać, skoro prawnie mi przysługuje (i płacę na to podatki).
  • Odpowiedz
@Ranger: to troche inna sytuacja bo zwolennika poboru który go nie dotyczy kieruje zawiść i złośliwość.

Natomiast w przypadku pobierania socjalu z perspektywy socjalu to poprostu odzyskujesz część kasy którą rząd ci z-----ł tak długo jak to traktujesz jako bonusowa kasa i nie uwzględniasz w budżecie domowym to pół biedy, gorzej jak stajesz się zależny od socjalu.
  • Odpowiedz
@LegendarnyOdkurzacz:
NIE ZMUSZAM NIKOGO DO SŁUŻBY ale ciekawią mnie odp osób przeciwnym szkoleniom wojskowym:
1. Hipotecznie w przypadku wojny czy przeciwnik szkoleń poszedł by walczyć o kraj (nie oceniam - pytam, każdy może zebrać dupe w troki wyjechać z PL)
2. Obecnie polska armia to około 250k wojska zawodowego. Ukraińska armia zawodowa + pobór to +/-800k i oni nie dają rady aby odeprzeć kacapów. W przypadku hipotetycznej wojny kto ma
  • Odpowiedz
W przypadku hipotetycznej wojny kto ma bronić Polski?

@Ice_Glaze: do tej pory miało to być NATO, bo nie za darmo przez dekady byliśmy dla stanów i Europy tanią siłą roboczą i dawaliśmy im zarabiać biliony. Mieliśmy w zamian mieć zapewnione bezpieczeństwo, a okazało się że mieliśmy zapewnione jedynie złudzenie bezpieczeństwa, o czym też mówił Sikorski w kuluarach w 2014 roku.
  • Odpowiedz
@Ice_Glaze: teraz to będzie wrzucane, że walka o beton o landlorda, a w rzeczywistości, gdy przychodzi wojna i ma się bliskich to nie wiadomo jak się zareaguje. Ktoś kto się zapierał przed ćwiczeniami czy poborem sam się jeszcze zgłosi na ochotnika jak dostanie wkurvy.

Tak samo w drugą stronę, zadeklarowany ura bura obrońca może pierwszy uciekać. To nadal hipotetyczna sytuacja dla nas Polaków.

Co do ucieczki w razie wojny to
  • Odpowiedz