Wpis z mikrobloga

@essos: Oczywiście, że tak. Naturalnie są różnice i uznaje się, że Midjourney jest nieco lepsze, ale nie tyle lepsze, by płacić imo. Sam korzystam z różnych modeli img lokalnie, nigdy nie płaciłem. Nawet na malutkim dreamlike-photoreal-2.0 wygenerujesz sobie, bez jakichkolwiek zabaw i komplikacji przepływu w ComfyUI obrazki jak poniżej, a to chyba najbardziej basicowy workflow, jaki tylko może być.
JamesJoyce - @essos: Oczywiście, że tak. Naturalnie są różnice i uznaje się, że Midjo...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@JamesJoyce: Np. generowanie jakichś fotorealistycznych grafik, ktore potem bym wykrozystywal w generatorach video np. klingai. Czyli przykladowo przerabiam jakies swoje zdjęcia albo tworze cos od zera i wrzycam do geenratora video (chodzi mi ttez po glowie robienie czegos na youtbe)
Albo przez to ze mam graficzny "background", (tzn. wyksztalcenie na tekim kierunku), to tez chcialbym sobie porprobowac generowania jakichs grafik wektorowych ktore mozna wykrozystac np. na jakichs okladkach, itp.
  • Odpowiedz
@essos Jakoś musisz zacząć. Zainstaluj Comfyui. Później manager do niego. Pobierz dreamlike-photoreal 2.0 (wymaga nieco ponad 2 GB vram) i zacznij się bawić. Mogę przesłać Ci workflow ze zdjęcia w jsonie. Wczytasz go sobie tylko i po robocie. Później zaczniesz testować inne modele i inne rodzaje. To jest text to img. W sam raz na początek.
  • Odpowiedz