Wpis z mikrobloga

Cześć
Kończę technikum w zawodzie programista jednak mając świadomość jaki jest obecnie rynek IT staram się znalezc inny kierunek dla siebie,zainteresował mnie ostatnio Kontroler ruchu lotniczego , podobno bardzo trudno się dostać na ten kurs,ktoś miał styczność wie jak wyglądają te testy itp ? Wymyśliłem plan idealny żeby weekendowo kończyć kierunek Administrowanie ruchem lotniczym i próbować się dostać na ten kurs ale internet szybko mnie wyprowadził z błędu XD Podobno dostaje sie 25/2000 osób. #praca #studia #zycie #pieniadze #gdzienstudia #lotnictwo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@MaNiEk1 To z tym pilotem to musiałbym przemyśleć, ten kontroler o tyle mi się spodobał bo idziesz na 8h co prawda robisz trudna robotę i odpowiedzialna ale w dalszym ciągu o----------z te 8h i wracasz do domu nie wiem jak to z pilotem wygląda bo nie interesowałem sie nigdy
  • Odpowiedz
  • 0
@MaNiEk1 W ogóle rozkminiam co dziś warto na życiu robić , żeby jakoś godnie żyć i czy poza prawem , lekarskim jest warto na coś na studia pójść. Pustki w głowie , a pomysłu na biznes żadnego nie mam ani funduszy żeby robić coś na własną rękę :/
  • Odpowiedz
@synusmerf: Polecam to forum na którym znajdziesz sporo odpowiedzi na Twoje pytania.

Ogólnie zawód kontrolera w Polsce to trudny temat, nawet pozytywne przejście rekrutacji (która jest dość złożona, wieloetapowa) nie gwarantuje sukcesu - sporo osób odpada już w trakcie szkolenia. Chyba łatwiej spróbować się dostać przez eurocontrol.

Na pytanie co w życiu robić nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Można mieć ekipę remontową, zarabiać kilkanaście-dziesiąt tysięcy miesięcznie na czarno i godnie żyć.
  • Odpowiedz