Aktywne Wpisy

Yuri_Yslin +43
Czasem słyszę "jej, robiłeś systemem zleceniowym chatę i wyszło Ci koło 3500 za metr, jakim cudem tak tanio" - trochę wtedy mam ochotę prychnąć śmiechem, bo osobiście znam ludzi, którzy zrobili znacznie taniej ode mnie i w dodatku ładniejszy dom wybudowali.
Rekordzista wybudował dom do stanu deweloperskiego za 130 koła - w sumie podobny jak mój po prostu a) zrobił większość samemu b) zbudował go w okolicach 2010 roku, gdzie matbudy były tanie
Rekordzista wybudował dom do stanu deweloperskiego za 130 koła - w sumie podobny jak mój po prostu a) zrobił większość samemu b) zbudował go w okolicach 2010 roku, gdzie matbudy były tanie

marko2 +41
Mieliśmy wszystko ( ͡° ʖ̯ ͡°)

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Nie jestem najmłodsza, połowę życia -+ mam juz za sobą. Nie skarże się a raczej zastanawiam nad tym jak moje życie będzie wyglądać za 20,30,40 lat. Często myślę nad tym co jest po śmierci,ogólnie przemyślam nad umieraniem hmm nawet mnie to fascynuje. Nie jestem typem osoby która ma depresję więc nie patrzcie na mnie z tej perspektywy. Jestem raczej typem wojowniczki która brnie przez życie. Lata lecą co raz szybciej a ja jeszcze tyle chcę zrobić.
Losowe zdjęcie z mojej galerii.
#zycieismierc #zycie #smierc #rozkminy
źródło: temp_file7106672363236522849
PobierzBardzo ciekawe tez jest doświadczenie śmierci po psychodelikach. A sama kontemplacja tez wydaje się mieć wartość, która można nazwać duchową.
Co do tego co jest po śmierci no to z reguły każdy ma jakąś teorię wnioski itd.
Ogólnie to jest to samo jak wtedy gdy stracisz przytomność/śpisz, pomijajac fazę snu. czyli nic nie ma. Świadomość ludzka, to kim jesteśmy to mózg, jedno nie może istnieć bez drugiego, nie da
@iwaify: Ludzie szukają większego sensu gdy im źle, po prostu pogódź się z tym że się starzejesz.
Ej, ziom, a Ty skąd to wiesz?
na takiej samej zasadzie jak kiedyś ludzie wierzyli że każdego dnia toczą ze sobą walkę dwa bogowie, Bóg słońca Ra i Bóg nocy Seth, gdzie raz wygrywał jeden raz drugi i tak tłumaczono sobie dlaczego mamy dzien i noc.
Co do innych cywilizacji, to również w tej sprawie pozostaje mnóstwo naukowo nierozstrzygniętych kwestii przecież.