Wpis z mikrobloga

Czy tylko w Polsce zachorowaliśmy na tak silną punktozę że mejweni są w stanie stwierdzić że woleliby grać w LKE do usranej śmierci i zdobywać mityczne punkty, niż przyjmować lepsze ekipy w LE czy nawet LM? Tylko mi się wydaje że w obecnej narracji coś się s---------o i ponad sport liczy się to ile punkcików zdobędzie klubik dla ligi? Nie rozumiem, jak można twierdzić że lepiej żeby tu przyjeżdzały ekipy z norwegii, armenii, wysp owczych i bullerbyn, zamiast klubów z Włoch, Francji, Hiszpanii czy Holandii? #mecz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21 ponieważ jak wpadniemy do top 15 to mamy minimum LE gwarantowana, a też ogromne szanse na LM i też na 2-3 lata mamy prawie pewne utrzymanie w czołówce.

Na tym etapie lepiej opłaca się zdobywać punkty, ale jak już wpadniemy do top15 to możemy korzystać w lepszych rozgrywkach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vigonath: jak nikt, cały czas dziennikarzyny siedzą w Excelach i byle tylko nie trafić na mocnych, a przy losowaniach drżenie żeby chociaż pary były taki by cudzym kosztem polska liga mogła wyprzedzić szwajcarską
  • Odpowiedz
@michalxd21 jeśli twoim celem jest grać z wielkimi klubami ale dostawać w dupe 0:10 i w następnym sezonie już się nigdzie nie zakwalifikować to ok. Ale mimo wszystko mądrzejsze byłoby nastukac dużo punktów w cholernie słabej LKE przez np 5 lat, i wtedy ruszyć na podbój wyższych Lig Europejskich, bo wtedy nawet jak dostaniesz w dupę to jeden zawalony sezon w europie nie zepsuje ci rankingu i w następnym sezonie będziesz
  • Odpowiedz
  • 0
@miki4ever: @Shagal @BeeTrain @heremorie ja wiem o co wam chodzi, ważne jest by zdobywać punkty. Ale jak wszedłem teraz na X to cała tablica zasrana nie we wpisach o ładnych brameczkach czy historiach z danych meczów, tylko wszystkie Langiery i Staszewskie że hurr durr ktoś karnego nie wykorzystał więc jesteśmy bliżej top 15, albo wyliczenia co się musi stać itp. I wiadomo, wejście do 15 jest ważne,
  • Odpowiedz
@michalxd21: ale tylko wejście do 15 daje nam piąty klub w pucharach i dwa startujące w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Zawsze to większa szansa, że ta dwójka nie odpadnie w eliminacjach, bo wtedy wystarczy wygrać jeden dwumecz i jest przynajmniej Liga Konferencji.
  • Odpowiedz
@michalxd21 co było tak samo przy wejściu do 20? Wejście do 20 nie ma żadnego znaczenia, na dobrą sprawę wszystko poniżej 15 to ta sama sytuacja.

A ta narracja była bardzo ważna, bo dzięki temu nasze kluby przestały odpuszczać mecze i walczyły o wygraną nawet jak to nie miało znaczenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@MarekKellemen: granie w Lidze Konferencji z Baćkami Topola sprawiło, że jedynie co możemy powiedzieć że gramy na poziomie pastuchów. Tyle lat rozwalaliśmy potencjał że trzeba było zejść na poziom tychże pastuchów, by teraz na nich odbudowywać to co zostało zaprzepaszczone. Mimo to i tak w końcówce Legia zesrała się prawie metr przed kiblem przerypując z Lugano, Djurgården i ostatnio z Molde. A jak ktoś powie że nie są to pastuchy,
  • Odpowiedz