Cześć Mirko z #informatyka #wifi #komputery Mam taki problem, a mianowicie mam nie limitowany internet w tel i korzystam z niego jako domowy przez udostępnianie hotspot w android, ale często widzę że operator ogranicza mi oglądanie iptv, i tu moje pytanie czy są jakieś aplikacje aby to ominąć?
@Catmmando działa a w pewnym momencie brak sygnału i przez jakąś godzinę nie mogę nic oglądać, ale aplikacje jak wpplayer czy YouTube śmigają , chińczykiem już zmieniałem parę razy konto itp i zawsze to samo, ale na domowym internecie nie było problemu
@JustynM: Tak w ogóle z ciekawości co to za operator?
Ja mam podejrzenie że T-Mobile w taryfach komórkowych (nie internetowych) potrafi blokować pakietową transmisję danych jak zobaczy ruch niepodobny do "zwyczajnego" smartfona. Mnie blokuje jak mam za długą sesję Wireguarda z swoim węzłem. Play jeszcze mnie tak nie zblokował.
@JustynM: Chyba T-Mobile w taryfach nie internetowych tak ma, że jak widzi ruch "niepodobny" do zachowania smartfona/komórki to blokuje. W starych postach było że ludzie nie mogli zestawiać L2TP czy inne takie rzeczy.
Myślę że jak masz takie zastosowania, to lepiej olać T-Mobile. W sumie jedyne co ich ratuje, to że nie wymagają konkretnego/brandowanego softu do VoLTE czy VoWiFi.
@JustynM: Ta aplikacja w ogóle jest w starej stylizacji UI (między wersjami Androida 3.0 i 4.1.X), to po pierwsze. Po drugie. Nawet jeśli udostępnia internet, to wątpię że z punktu widzenia operatora taki ruch się różnił miedzy metodami tetheringu.
Operator normalnie nie wycina (na początku) pakietowej transmisji danych, bo do szkieletu komórkowego podłącza się smartfon najpewniej z użyciem APN internet.
Jeżeli po tym APNie i pakietowej transmisji łączy się PC/Laptop z ruchem
@sirpingus dzięki, zrozumiałem i tak też podejrzewałem, ale nie jestem specem od sieci więc wolałem zapytać, nie da się oszukać T-Mobile aby normalnie działać, dzięki za pomoc
Mam taki problem, a mianowicie mam nie limitowany internet w tel i korzystam z niego jako domowy przez udostępnianie hotspot w android, ale często widzę że operator ogranicza mi oglądanie iptv, i tu moje pytanie czy są jakieś aplikacje aby to ominąć?
czy iptv w stylu Telewizja Orange Go, Play NOW czy jakaś inna darmowa TV oferowana przez operatora od którego masz telefon/internet?
chinolowi nie podawałeś swojego IP, jak zmieniłeś internet to też mógł ci się zmienić adres
@JustynM: Czyli jednak limitowany. Reklamuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam podejrzenie że T-Mobile w taryfach komórkowych (nie internetowych) potrafi blokować pakietową transmisję danych jak zobaczy ruch niepodobny do "zwyczajnego" smartfona.
Mnie blokuje jak mam za długą sesję Wireguarda z swoim węzłem. Play jeszcze mnie tak nie zblokował.
W starych postach było że ludzie nie mogli zestawiać L2TP czy inne takie rzeczy.
Myślę że jak masz takie zastosowania, to lepiej olać T-Mobile. W sumie jedyne co ich ratuje, to że nie wymagają konkretnego/brandowanego softu do VoLTE czy VoWiFi.
źródło: temp_file542376952128453046
PobierzPo drugie. Nawet jeśli udostępnia internet, to wątpię że z punktu widzenia operatora taki ruch się różnił miedzy metodami tetheringu.
Operator normalnie nie wycina (na początku) pakietowej transmisji danych, bo do szkieletu komórkowego podłącza się smartfon najpewniej z użyciem APN internet.
Jeżeli po tym APNie i pakietowej transmisji łączy się PC/Laptop z ruchem