Wpis z mikrobloga

tydzien bez bana :)

Zostawiłem na razie dps'ów w spokoju i przerzuciłem się na healera z pytaniem czy to sie w ogóle da zrobić.
No i okazuje się że sie da. Przynajmniej dla 5-osobowego party.
Dzięki dynamicznemu tworzeniu buttonów (SecureActionButton), które można update'ować poza combatem z poziomu LUA(czyli addonu) w WoWie, można stworzyć osobny spell dla każdej postaci.
Na klawiaturze numerycznej mam na razie 9 przycisków i w zależności jaki modyfikator użyjemy, na tę osobę rzucamy dany czar:
local keys = { "NUMPAD", "SHIFT-NUMPAD", "ALT-NUMPAD", "CTRL-NUMPAD", "ALT-CTRL-NUMPAD" }
local units = {"party1", "party2", "party3", "party4", "player"}
Czarów na razie mam 9 (włącznie z Rebirthem), ale jak zabraknie miejsca to zostaje jeszcze Numpadowe "/", "*", "-" i "+".

Dodałem jeszcze automatyczne rzucanie Efflorescence na tanka jak najedziemy na niego myszką [@cursor] (z 5 sekundowym cooldownem aby nie spamować co chwila), chociaż to średnio zdaje egazamin bo o ile działa to czasem ciężko go znaleźć wśród przeciwników. Troche zachodu z tym było aby nie rzucać tego jak najedziemy w partyFrame czy Healbocie (bo wtedy rzuca w miejsce gdzie znajduje się kursor a nie tank...)

Szkielet już jest, na razie bardzo prosta logika do testów (jak wchodzimy w combat to rejuv na tanka x2 i potem jak komuś życie spada poniżej 95% to też rejuv x2).

Od początku założenie jest takie że samo nie biega i jak najbardziej ma uprościć rotację (w tym wypadku leczenie). Czy się uda na wyższych poziomach trudności? Tak, ale to już zależy od zaawansowania samej logiki. Natomiast czy mi się to uda to już inna sprawa, bo to już grubszy temat - kogo leczyć najpierw (liczenie szacunkowo kto najszybciej umrze, plus odpowiedni priorytet na tanka, plus pierdyliard innych czynników), zwracanie uwagi na manę, dispellowanie czego się da (z priorytetami), interruptowanie i na końcu dps.

A i buffy typu Mark of the Wild castuje ręcznie (by design).

Jak do tej pory 11 commitów na githubie.
Jak macie jakieś techniczne pytania dajcie znać.

do obserwowania/czarnolistowania - #wowbot
#worldofwarcraft #wow
troche tez #programowanie
Julek85 - tydzien bez bana :)

Zostawiłem na razie dps'ów w spokoju i przerzuciłem si...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Julek85: Coraz potężniejszy ten bot. Już za chwilę w wiadomościach usłyszymy, że Echo jest przereklamowane i w ich miejsce pojawiło się 20 botów od Julek85
Julek85 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
Echo

@Marcinox: zastanawiam sie czy to działa na dokładnie takiej samej zasadzie :) bo hook'i to zło - z tego co doczytałem jak są na poziomie appki to łatwo je można wykryć, natomiast symulowanie klikania jest praktycznie niewykrywalne (co najwyzej mozna otagować gracza po zbyt perfekcyjnej rotacji po jakims czasie)

natomiast doszlo do mnie ze musze ladniejszy interfejs zrobic. raczej bede to wrzucal tylko dla kilku znajomych i ewentualnie chetnych wykopków
Julek85 - >Echo 

@Marcinox: zastanawiam sie czy to działa na dokładnie takiej samej ...
  • Odpowiedz