Wpis z mikrobloga

• 1
tylko dlatego ze serio nienawidzi cz

@bruhmomentow: pierniczenie, większości nie rozmawiała z czarnym, co najwyzej naulicy widziała a i to mniejszość.
Samo to, że piszesz "cz" zamiast m----n jest śmieszne, tak u nas mówi się m----n, jest to w pełni neutralne stwierdzenie, a np. czarny to mi się źle kojarzy, w najlepiejs wersji z księdzem...

najgorsze że można przez to wpaść w bańkę bo zaczyna
  • Odpowiedz
  • 0
@voldi język się zmienia, słowo m----n nie jest już tym czym było 50 lat temu

@szzzzzz:
No i świetnie, zajefajnie, że w linku, którym ty musisz się posiłkować jako argumentem, jest napisane dokładnie to co ja napisałem xd
Mianowicie tego, że młode pokolenie przjemuje negatywne znaczenia tego słowa utożsamiajac je z pewnym słowem na n z języka angielskiego xd
Przeczytałaś to, czy dajesz mi na idiotę? bo ja może geniuszem nie jestm
  • Odpowiedz
  • 0
@voldi Wszystkie powyższe argumenty skłaniają mnie ku jednoznacznemu zaleceniu, by słowa M----n nie używać inaczej niż na prawach historycznego cytatu (jak M----n zrobił swoje… w cytacie z Fryderyka Schillera). Ponieważ trudno jest zmienić przyzwyczajenia mówiących, ograniczam swoją rekomendację do komunikacji publicznej: mediów, administracji, szkoły. W tych kręgach zresztą omawiane tu słowa i tak są używane coraz rzadziej, ponieważ większość mówiących ma świadomość, że budzą co najmniej kontrowersje.

Odbiór słów M----n i
  • Odpowiedz