Wpis z mikrobloga

PlayStation VR2 - brać teraz czy jeszcze poczekać?
Od jakiegoś czasu Sony obniżyło ceny do jakiś 1900, niestety jak to w Polsce - sklepy mają chyba jeszcze stare zapasy które chcą wyprzedać. Poluję na zestaw z Horizonem - na razie cena zabija, taniej jest wziąć zwykłe i grę dokupić oddzielnie. Jest jakaś szansa że to pojawi się w normalnych cenach?

#gry #playstation #vr #konsole #sony #ps5
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@codedigger: Jak mam być szczery to brałbym questa 3. Chyba, że nie masz PC to już c--j idź w te gogle od Sony. Pamiętaj tylko, że nie ma kompatybilności z psvr1, gry są gorzej optymalizowane od questów. No ale za to jest zajebisty plus w postaci VR w residentach (k---a ale mnie boli, że nie wydali tego na pc).
  • Odpowiedz
mam konsolę (stary jestem, leniwy, nie chce mi się bawić w upgrade PC)

@codedigger: ale do quest 3 nie potrzebujesz PC bo on działa standalone (oczywiscie możesz też podpiąć pod PC, ale biblioteka i tak jest wieksza niz ta na PC). Sony położyło lache na PSVR2, nie będą na to wychodzić już gry bo one sie nie sprzedały, wiec nie opłaca się robić na nie gier bo sie nie zwrócą.
  • Odpowiedz
@codedigger Nie ma co tego kupować, taka sama lipa jak w przypadku VR1. Pograsz w dwie-trzy dobre gierki i pójdzie w odstawkę i będzie zbierać kurz. Nie ma sensu moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@codedigger: Komp jest miłym dodatkiem do Questa 3, ale nie jest obowiązkowy. Ja pomimo, że mam dość mocnego kompa z RTX 3080 to w 90% i tak gram w gierki standalone bezpośrednio na goglach.
  • Odpowiedz
@codedigger: widzę że najwięcej do powiedzenia mają Ci co nie grają wcale na vr.
Zależy od potrzeb to taki sprzęt kupujesz. Quest 3 ma gorszą grafikę i bebechy niż ps5 z psvr2. Quest jest mobilny i dobry dla tych co nie lubią rozkładać sprzętu.
Mi tam kabel nie przeszkadza, a haptyczne wibracje i renderowanie tylko tam gdzie się patrzy robi robotę.
Gier wychodzi masa na vr, tylko trzeba śledzić ten
  • Odpowiedz
  • 0
@tranzts:
Dzięki za info. Tak, dopiero zaczynam, po kilkunastu latach przerwy - w końcu mogłem coś kupić "dla dzieci" (gdyby żona pytała). Jestem zaskoczony (pozytywnie) że kombosy z Tekkena 3 nadal działają w 7, Wiedźmin też fajna gierka :)
  • Odpowiedz
@codedigger: Ilość możliwości użycia Quest 3, lepsze soczewki, ogromna baza gier (Bez PC nawet) wygrywa z PSVR2 nadal. Może i niektóre tytuły gorzej na nim wyglądają jeżeli nie masz PC lub nie zagrasz tych kilku (3?) exów jakie ma PSVR2. Ale za to masz ogromną bibliotekę gier Meta, gry Miexed Reality czego PSVR2 wogóle nie ma a co jest świetną zabawą nawet jak ktoś nie lubi grać a chce się
  • Odpowiedz
  • 0
@luqero: Dzięki za zwrócenie uwagi na ten mixed reality. Fajne, ale nie dla mnie. Za to dzieciaki byłyby w niebie, przecież nie dam im Residenta :)

Pewnie skończy się na dwóch (trzech?) urządzeniach. VR2 dla mnie, oraz Quest(y) dla dzieci. Jeśli VR2 nie zejdzie z ceny, to zacznę od Questa.
  • Odpowiedz
@codedigger: Quest 3S też fajna opcja ~tysiąc taniej niż quest 3 a różni się tylko soczewkami i jakością ekranu i brakiem gniazda jack do słuchawek. Nadal można na nim świetnie się bawić jak na start super opcja a jak się zabawa spodoba zawsze można wymienić na Quest 3 a 3S sprzedać bo to hodliwy towar.
  • Odpowiedz