Aktywne Wpisy
Zielonka021124 +159
Francja TFR 1.62 - France's demographic collapse. Francja po cichutku wymiera. Francja będzie mieć kłopoty. Co dalej? Co robić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Polska TFR 1.10 - lecimy z tematem, PKB rośnie, czempion Europy, największa armia w Europie, będzie super, demografia? luka edukacyjna wariacie, wygodnictwo, nie ma co analizować będzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia #nieruchomosci #polska
Polska TFR 1.10 - lecimy z tematem, PKB rośnie, czempion Europy, największa armia w Europie, będzie super, demografia? luka edukacyjna wariacie, wygodnictwo, nie ma co analizować będzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia #nieruchomosci #polska

źródło: IMG_20250409_184258
Pobierz
Qbakoz 0
Hej, jest ktoś w stanie pomóc w odmontowaniu baterii umywalkowej? Kupiłem nową, tamta niestety się połamała. Obejrzałem dwa trzy tutoriale, mówię dobra żadna filozofia. Jednak ta stara bateria jest zamontowana w jakiś dziwny sposób. Jesteście w stanie mi powiedzieć, jak to rozmontować. Nie mam pojęcia i mnie trochę zatkało.
#hydraulika #lazienka #lazienka #woda #pomocy #dom #remontujzwykopem #naprawa
#hydraulika #lazienka #lazienka #woda #pomocy #dom #remontujzwykopem #naprawa

źródło: IMG_8007
Pobierz
Cały wywiad z panią doktor Pustułką:
https://zycie.hellozdrowie.pl/dr-paula-pustulka-o-wskaznikach-dzietnosci-w-polsce/
źródło: 1000002658
Pobierzźródło: 8f7f36ae6170cf0ba02cc2be4ca22380_fbfc3c0a-233d-483d-b50c-82d706fdd601
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@AlienFromWenus: gorzej jeżeli tych kobiet będzie większość (już teraz jest to w okolicach 30%). Za kilkadziesiąt lat już tylko Afryka będzie miała zastępowalnośc pokoleń.
Wymierajcie szybciej bo święty klimat!
A nie, czekaj, dotyczy tylko białych
@AlienFromWenus: liczbowo tak, ale procentowo zaburzy to ratio młodzi-starzy. W Polsce mamy teraz TFR na poziomie 1,1 co jest oznacza ekstremalnie niski poziom, a co gorsza cały czas spada.
Dzietność leci w dół na cslutkim świecie, po protu w takiej Nigerii spada z wyższego poziomu niż w Polsce (co do mniejszości w europie to w trzecim pokoleniu emigrantów dzietność też zrównuje się z miejscowymi)
Jednocześnie z planowaniem importowania zasobów trzody żywej z czarnej afryki.