Wpis z mikrobloga

@pogop: To wcale nie jest tak, że mieszkańcy wsi nawet mając przystanek autobusowy przed swoim domem centralnie lub gdzieś obok w czasach gdzie autobusy co 15-20 minut były nie jeździli autobusem bo przecież oni nie będą jak ten plebs. Na moim starym osiedlu jest szkoła gdzie właśnie dojeżdżają często samochodami własnym dziwnym trafem to prawie zawsze musi być bmw lub audi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pogop: Ten obrazek jest z życia wzięty dosłownie. Pamiętam jak mieliśmy 18/19 lat i prawie każdy robił sobie prawo jazdy ja kupiłem Kia Ceed kilkuletnią na pierwsze auto inni kupowali na przykład jakieś bmw e36, e46, audi a3, seata może czasami zazwyczaj i jeszcze jeden ziomek sobie golfa kupił chyba jako jedyny. Pamiętam jak się śmiano ze mnie i tego ziomka czasami, głownie ci co mieli te bmw i audi,
  • Odpowiedz
  • 1
@Cztero0404: ja miałem 3 kilometry do najbliższego przystanku i nadal tak tam jest. Na szczęście nie mieszkam tam już, ale dla moich rodziców, którzy tam nadal są brak samochodu to by była tragedia.
  • Odpowiedz
@pogop: To widzisz. Ja znam raczej takich gdzie niektórzy mieszkali nawet na przedmieściach miasta i mając przystanek autobusowy przed drzwiami szkoły dosłownie i może z 15-20 minut drogi z buta musieli przyjeżdżać autem. Ludzie którzy co 10-15 minut mieli dosłownie busa lub miejski pod miasto musieli przyjeżdżać autem. Nie odbieram pewnej racji ludziom którzy mieszkają na jakimś wypizdowie gdzie jeździ autobus 2 razy dziennie raz rano jak jedzie i wieczorem
  • Odpowiedz