Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam mały dylemat. Otóż poznałam chłopaka, który jest pewny siebie, towarzyski, cichy ale potrafi rozmawiać z każdym, ma swoje zdanie i często stawia na swoim nie idąc na kompromisy no i nie daje sobie nikomu wejść na głowę. Wśród znajomych malo mówi, ale jak się odzywa to każdy go słucha i widać, że liczą się z jego zdaniem i są zaciekawieni. Imponuje mi tym, ale jak jesteśmy na osobności albo ze sobą piszemy to sprawia wrażenie, że jest jakiś zdesperowany na moim punkcie. Czasami mam wrażenie, że się płaszczy w mojej obecności i jest bardzo uległy. Zgadza się na wszystko co zaproponuje. Jak zaprasza mnie na spacery to wręcz prosi o mój czas. Noo brakuje mi tej jego pewności siebie i chciałabym, żeby zachowywał się normalnie. Potrafi być stanowczy, ale jest za miły i to tak bardzo przesadnie. Kilka razy się na to zdenerwowałam i nie reagowałam na jego zaproszenia albo propozycje bo chciałam, żeby był bardziej męski a nie zachowywał się jak chłopiec. Swoje koleżanki traktuje inaczej, a mnie właśnie tak jakby mu nie zależało albo nie wiem, bał się że coś zrobi źle? Jak mogę mu powiedzieć, ale nie wprost żeby tak nie robił i był normalny? #rozowepaski #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: brzmi jak opis delikatnego autysty wychowanego na klasycznego polskiego beciaka. zamiast zachowywać sie jak typowa baba i liczyć że się domyśli, to wyłóż mu sprawę prosto z mostu. jak jest ogarnięty to może w końcu załapie, ale ciężko bedzie od tak nadpisać to beta programowanie które przez tyle lat mu wpajano.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zachowuje się tak ponieważ mu na Tobie zależy, jeśli zależy Ci na tej relacji to powiedz mu tak zupełnie na luzie "bądź przy mnie sobą, bądź naturalny, lubię Cię takiego jakim jesteś"
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: po prostu dawaj mu odczuwać że podobają Ci się konkretne zachowania, jak zrobi coś po męsku przy Tobie lub wobec Ciebie to nagradzaj to lechtajac jego ego i będzie to eskalowal. Żeby kobiety trzeba uczyć jak manipulować zachowaniami faceta xd.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wg mnie fakt że ktoś nie idzie na kompromisy to raczej red flag a jeśli chciałabyś być całkowicie zdominowana i by Twoje zdanie nie miało żadnego znaczenia to gdy on pokazuje że chce wiedzieć czego chcesz zamiast postawić Cię przed faktem dokonanym to lepiej zerwij z nim kontakt bo Wam nie po drodze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
subtelna-obserwatorka-99: Znałam kiedyś takiego "za miłego chłopaka". Też zachowywał się inaczej w stosunku do swojej dziewczyny i jej to nie pasowało bo przecież "nie jest męski". Niczego mu nie brakowało tylko chciał być kochany i miły dla swoje dziewczyny. Nieszczęśliwie się w niej zakochał i po tym związku leczył się kilka miesięcy. Od tamtej pory zupełnie inaczej traktuje kobiety. Nie okazuje żadnych uczuć, dosłownie obrócił zachowanie o 180° i szczerze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
subtelny-znawca-20: Zależy mu na Tobie, dlatego jest taki miękki. Mam podobny problem - z ludźmi i laskami, na których mi nie zależy, rozmawiam normalnie, bo mi nie zależy ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Natomiast z laskami, które mi się podobają, jestem właśnie za bardzo uległy, a nawet się płaszczę. Nie lubię w sobie tej cechy. To trochę taki roller-coaster: traktuję ją obojętnie i to ją do mnie
  • Odpowiedz