Wpis z mikrobloga

No elo,
Kto dostał spamowego smsa, mimo że od lat chroni swój numer telefonu? No ja.
Kto zadzwonił do firmy żeby zapytać dlaczego robią takie brzydkie rzeczy? No też ja.
Kto został wyśmiany przez właściciela firmy? Zgadliście, też ja.
Kto napisał maila do firmy która im zleciła kampanię marketingową i r------ł kontrakt? Owszem, nadal ja xD

Mój numer jest w dumpie z moreli sprzed 10 lat i wydawało mi się, że już przewalczyłem każdą firmę która niespecjalnie się przejmuje brakiem zgody na marketing bezpośredni. Zwykle wystarczyły 2-3 maile z żądaniami przedstawienia zgód i dostawałem przeprosiny, wczoraj coś mnie podkusiło i zadzwoniłem do spamerów. Chłop mnie wyśmiał ¯\(ツ)/¯
Wysłałem na nich adres iodo żądanie żeby mi opisali w jakich to okolicznościach stwierdziłem że dobrym pomysłem będzie dostawać śmieciowiadomości. Ale tak siedzę i mówię, no mało coś xD To naskrobałem maila do zleceniodawcy - firmy Pan Paragon. Opisałem całą sytuację, opinie o ich zleceniobiorcy (1/5 gwazdek w całym necie) i poprosiłem żeby przemyśleli komu powierzają rozsławianie swojego produktu. Odpisała mi prezes zarządu XD reszta na screenie. Czwartek poranek i humor gituwa.
#afera #rodo #heheszki
Raum - No elo,
Kto dostał spamowego smsa, mimo że od lat chroni swój numer telefonu? ...

źródło: image

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wygenerowanymi w chacie gpt

@BananowyKrol: Ja się prawie nabrałem, ale 'pozostaję do Pana dyspozycji telefonicznie, jak i mailowo' od prezesa zarządu to nie u nas takie rzeczy, u nas nie xD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 17
@naked: jeśli to ona jest odpowiedzialna za współpracę z tą firmą to się nie dziwię xD
swoją drogą, fantastycznie że nikt nie sprawdza opinii firm z którymi zaczynają współpracę
Raum - @naked: jeśli to ona jest odpowiedzialna za współpracę z tą firmą to się nie d...

źródło: 1234

Pobierz
  • Odpowiedz
@Raum: Do UOKIK/UODO ich zgłoś to może ich finansowo jakoś ukarzą bo firmy nic sobie nie robią z tych zgód i masowo wysyłają ludziom spamy.
  • Odpowiedz
@Raum: ja u siebie wrzuciłem cały system nazwa.pl do spamu. ich odpowiedź:

czy mogę przedstawić Państwa adres e-mail jako zgłaszającego wysyłkę spamu z IP xx.zz.yy.cc. Tylko wtedy będę mógł zażądać od klienta usunięcia Państwa adresu z bazy.

czyli można wysyłać spam, można robić wszystko, a ja jako konsument mam prosić o usunięcie danych z bazy. niech się p------ą.
  • Odpowiedz