Aktywne Wpisy

git_commit +125
#tinder #badoo #zwiazki #logikarozowychpaskow
Wiecie jaki jest problem z dobrze zarabiajacymi kobietami po 30 roku zycia jak na zalaczonym screenie? Faceci, ktorzy spelniaja ich wymagania przebieraja w kobietach o 10 - 15 lat mlodszych.
Wiecie jaki jest problem z dobrze zarabiajacymi kobietami po 30 roku zycia jak na zalaczonym screenie? Faceci, ktorzy spelniaja ich wymagania przebieraja w kobietach o 10 - 15 lat mlodszych.

źródło: powodzenia
Pobierz
Ksiega_dusz +13
We wrześniu rodzi mi się dziecko. Wiem, że jest to okres kiedy sporo się zmienia, rytm, priorytety.
Udawało się Wam jakoś wygospodarować czas na granie w gry? Mówię głównie o PS5.
#gry #ps5 #konsole #playstation
Udawało się Wam jakoś wygospodarować czas na granie w gry? Mówię głównie o PS5.
#gry #ps5 #konsole #playstation
#fotowoltaika
źródło: Ii9ipQhIVLbJGdnjplqOs0Btam27wals
Pobierz@katana55 Nie zgodzę się w pełni, z moich wyliczeń powinno mi znacznie zredukować koszt. Dla przykłądu przyjmę liczby z https://globenergia.pl/instalacja-fotowoltaiczna-ile-energii-produkuje-realnie-w-ciagu-roku/ jako prawdziwe czyli, że listopad, grudzień, styczeń i luty wygeneruję łącznie tylko 1000kwh to dzięki magazynowi (20kwh) praktycznie 100% zużyję, w te 4 miesiące zużywam koło 3000kwh więc samo to zmniejsza mi
Falownik DEYE V-TAC HYD 12 kW
Bateria V-TAC 19,2 kWh Rack
22 szt. Panele Monokrystaliczne OSDA 450 W Full Black
i do tego przełącznik offgrid całość 3 dni robocze 50 000zł brutto i powinienem mieć 23 000zł zwrotu za mój prąd. Prawdopodobnie sobie zwiększę o dodatkowe 5kw na dachu i może 10kw baterii bo będę stawiał drugi budynek tylko mały dla jednej osoby, ale to będę pod koniec roku