Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@J_M_Tazur: 8 lat technikum i studia
Im dalej w to tym gorzej...

Nie mam pomysłu co dalej
Mam coś takiego że nie wiem czy widzę sb mając 30plus lat i tłumacze się przed Julka z hr ... A hajs coraz gorszy i stabilizacja z cipy
  • Odpowiedz
@Hichips: Mi po roku było ciężko pójść w co innego a co dopiero po dłuższym czasie. Do dziś mi w głowie lata, że tyle ile się orobiłem żeby tego j------o inżyniera skończyć to żadna julka scrummasterka po dziennikarstwie się nie orobiła, a i tak takich pieniędzy jak ona w życiu nie zobaczę na oczy... Rok pracowałem jako korpo-programista, potem nie przedłużyli mi umowy i 8 miesięcy na bezrobociu. Ch00j w
  • Odpowiedz
  • 4
@J_M_Tazur: ja podobnie
Po 2 latach team lead nagle stwierdził że elo
Teraz powrót do biur cięcie kosztów dodam że nie intefrowalem się i poleciałem

H-j wie jak będzie
Rzucić
  • Odpowiedz
@Hichips: Jeżeli masz siłę mentalnie na następne studia 3 albo 5 lat i za co się utrzymać to możesz próbować w tym kierunku. Ja mając 26 lat i wiedząc jak wyglądają Polskie uczelnie bym nie dał rady psychicznie. Po znajomych po innych kierunkach mam wrażenie, że ten kraj nie jest dla ludzi wykształconych. 80% kierunków = praca w podwykonawczym korpo dla zagranicznych.

Zostają Ci kursy. SEPy, spawania albo coś do
  • Odpowiedz
@Hichips: @J_M_Tazur: Eh, ciekawy wpis chłopy. Ja nie po IT, ale po gównianych studiach humanistycznych. Ciężko było pracę znaleźć, ale teraz się robi za minimalną blisko domu na wsi, więc akurat na dojazd dużo wydawać nie trzeba.
Tylko możliwości rozwoju nie ma i lepszej kasy, więc faktycznie pasowałby coś ogarnąć, żeby do końca życia na minimalnej nie gnić.
  • Odpowiedz
@Hichips: ciekawy wątek, jakbym się cofna w czasie to finanse. Zrobić CFA i po doświadczeniu w PL robić karierę za granicą. Moim zdaniem angielski to jest nawazniejsxy przedmiot w szkole.
  • Odpowiedz