Wpis z mikrobloga

Co chcecie robić zamaost IT?
Znacie ludzi co to jebneli i poszli gdzie indziej?

Bo szczerze ja nie widzę tłumaczyć się przed HR ew mieć 30 parę lat i dalej w to iść uczyć się po godzinach
Ludzie z boku piszą CV na kolanie i mają pracę

To absurd
Strac brać kredyt
W pracy jesteś śmietnikiem przed baba po zarządzaniu

Mam rozpocząć kolejne studia? 5lat znowu mi zleci a w międzyczasie trzeba za coś żyć

#zalesie #programista
#pracait #przegryw #kolhoz #gownowpis #zalesie #programowanie #programista15k #it #pracbaza
Hichips - Co chcecie robić zamaost IT?
 Znacie ludzi co to jebneli i poszli gdzie ind...

źródło: 835b65_b3a42e6b93a24b799cb3d3c865597445~mv2

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hichips: Ja jebłem po roku. Zrobiłem dwa kursy na spawanie i pracuję. Na "rozmowie" pytają tylko o twój numer telefonu. Kasa zależy od firmy, jedni dają na początek 4k netto, inni 6k. Po pewnym czasie idzie coś z tego wyciągnąć, w pracy nie ma czegoś takiego jak stres.

Żałuję studiów informatycznych w c--j, zmarnowane 4 lata. Jakbym mógł się cofnąć to bym poszedł na prawo albo elektrykę.
  • Odpowiedz
  • 1
@J_M_Tazur: 8 lat technikum i studia
Im dalej w to tym gorzej...

Nie mam pomysłu co dalej
Mam coś takiego że nie wiem czy widzę sb mając 30plus lat i tłumacze się przed Julka z hr ... A hajs coraz gorszy i stabilizacja z cipy
  • Odpowiedz
@Hichips: Mi po roku było ciężko pójść w co innego a co dopiero po dłuższym czasie. Do dziś mi w głowie lata, że tyle ile się orobiłem żeby tego j------o inżyniera skończyć to żadna julka scrummasterka po dziennikarstwie się nie orobiła, a i tak takich pieniędzy jak ona w życiu nie zobaczę na oczy... Rok pracowałem jako korpo-programista, potem nie przedłużyli mi umowy i 8 miesięcy na bezrobociu. Ch00j w
  • Odpowiedz
  • 4
@J_M_Tazur: ja podobnie
Po 2 latach team lead nagle stwierdził że elo
Teraz powrót do biur cięcie kosztów dodam że nie intefrowalem się i poleciałem

H-j wie jak będzie
Rzucić
  • Odpowiedz
@Hichips: Jeżeli masz siłę mentalnie na następne studia 3 albo 5 lat i za co się utrzymać to możesz próbować w tym kierunku. Ja mając 26 lat i wiedząc jak wyglądają Polskie uczelnie bym nie dał rady psychicznie. Po znajomych po innych kierunkach mam wrażenie, że ten kraj nie jest dla ludzi wykształconych. 80% kierunków = praca w podwykonawczym korpo dla zagranicznych.

Zostają Ci kursy. SEPy, spawania albo coś do
  • Odpowiedz
  • 3
@J_M_Tazur:
Nie dam rady
Zanim skończę studia będę miał ponad 30 lat
Jeszcze żeby wejść do branży oraz w międzyczasie jakaś g---o praca bo trzeba za coś żyć

Szczerze to nie chce mi
  • Odpowiedz
@Hichips: No to jedziemy 1 do 1 na tym samym wózku. Patrz co potrzebują w powiecie i uderzaj w to. U mnie najlepsze powodzenie mają hydraulicy, spawacze i wykończeniowcy. Marzenia o karierze i pieniądach poszły się j---ć ale IMO jak w powiatowym dojdziesz do 5k-6k na rękę to da się godnie żyć (bez rodziny na utrzymaniu).
  • Odpowiedz
  • 3
@J_M_Tazur: jak znajdę co potrzebują jak tu nic nie ma? Miasto g---o z którego każdy ucieka do Wojewódzkiego ew lafiryndy wracają jak nie znajdą faceta na studiach ( zarządzanie turystyka czy inne gowno)
  • Odpowiedz
@Hichips: Brzmi znajomo. U mnie też miasto seniora. W urzędzie pracy jedyne co mi proponowali to kierowca C+E albo pracownik magazynowy xD Z lafiryndami też to samo. Rynek IT i powroty do biur zrobiły nas w c---a zwłaszcza, że nie mieszkamy w wojewódzkich.

Zawijam w spanie. Trzymaj się tam chłopie i powodzenia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hichips: @J_M_Tazur: Eh, ciekawy wpis chłopy. Ja nie po IT, ale po gównianych studiach humanistycznych. Ciężko było pracę znaleźć, ale teraz się robi za minimalną blisko domu na wsi, więc akurat na dojazd dużo wydawać nie trzeba.
Tylko możliwości rozwoju nie ma i lepszej kasy, więc faktycznie pasowałby coś ogarnąć, żeby do końca życia na minimalnej nie gnić.
  • Odpowiedz
@Hichips: ciekawy wątek, jakbym się cofna w czasie to finanse. Zrobić CFA i po doświadczeniu w PL robić karierę za granicą. Moim zdaniem angielski to jest nawazniejsxy przedmiot w szkole.
  • Odpowiedz