Wpis z mikrobloga

#informatyka #komputery #windows #windows10 #internet #praca
Cześć Windows 10
Potrzebuję zablokować wszystkie strony internetowe na kod oprócz konkretnych które podam. Aktualnie korzystam z kaspersky safe kids ale niestety przez ten program strony dziwnie działają, często się nie wczytują itd
Macie pomysł co by się sprawdziło i nie można tego obejść jak np wtyczki w przeglądarce gdzie wystarczy ściągnąć inną?
Pozdrawiam!
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gufhx: Hmm, może router z funkcją kontroli rodzicielskiej?

Tylko, że jak dzieciak przełączy komputer na inne wifi (np. z telefonu) to obejdzie zabezpieczenie.
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: @Gufhx
jak masz światłowód w domu to zapytaj u swojego isp czy masz zew ip albo przekierowanie portów. Jak tak to:
1) Headwind MDM - zdalne zarządzanie androidem, blokujesz niechciane aplikacje czy grzebanie w ustawieniach
2) wireguard - potrzebne do wymuszenia ruchu lte przez domową sieć, działa na całym świecie jak masz zew ip czy przekierowanie portów
3) pihole - lokalny dns w którym robisz białą listę stron,
mati1990 - @Rudz1elec: @Gufhx 
jak masz światłowód  w domu to zapytaj u swojego isp c...
  • Odpowiedz
  • 0
@Rudz1elec: niestety nie chodzi o dzieciaki tylko o mnie :D
Przerobiłem już wszystko aby skupić się na pracy i jedynie zostawienie niezbędnych stron/narzedzi do pracy działa w moim przypadku aby się nie rozpraszać, móc się skupić i nie prokrastynowac
  • Odpowiedz
Też myślałem o pihole. Pytanie czy dzieciaki nie ogarną, aby zmienić DNSa.

@Rudz1elec: i po to jest mdm blokujesz dosep do telefonu i nic nie będą mogli zmienić w ustawieniach czy nawet wyłaczyć wifi w telefonie.

tak, myślałem że to szybciej się rozstrzygnie. teraz jest cisza przed burzą, zrobiliśmy co mogliśmy i czekamy co góra powie
  • Odpowiedz