Wpis z mikrobloga

Mam pewne marzenie – marzenie, żeby ten szkodnik zniknął i nigdy już nie pojawił się w przestrzeni publicznej.

Maciej Świrski stwierdził, że w Polsce dzisiaj grozi nam „Komisja Europejska”, która „uzurpuje sobie prawo do definiowania treści, które gwarantują przeprowadzenie uczciwych wyborów w Polsce”.

Pan Świrski, obserwując, jak w przeciągu paru lat polskie media zamieniły się w totalne prawicowe szambo, nie miał takich przemyśleń, że jakaś strona polityczna uzurpuje sobie np. w mediach państwowych prawo do tworzenia schizofrenicznej wizji świata, opartej często na totalnie odklejonych teoriach i zmyślonych sytuacjach.

Teraz Republika przejęła rolę „domu wolnego słowa” i, po staremu, uzurpuje sobie prawo do nazywania siebie „niezależnym medium”. Pan Maciej nie widzi wylewających się tam codziennie hektolitrów gówna, które już tylko trawią najstarsi mieszkańcy Podkarpacia.

Panu Maciejowi życzę spokojnej emerytury w pojedynczej celi. Kto wie? Może Sakiewicz zdąży jeszcze podrukować banery z napisem „Solidarni ze Świrskim”

#tvrepublika #polityka #bekazpisu #bekazprawakow #bekazpodludzi #wybory #urojeniaprawakoidalne #polska #neuropa #4konserwy
Fatalista1988 - Mam pewne marzenie – marzenie, żeby ten szkodnik zniknął i nigdy już ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-02-19 o 12.10.44

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

marzenie, żeby ten szkodnik zniknął i nigdy już nie pojawił się w przestrzeni publicznej.

@Fatalista1988: oj nie, Kolego! on jeszcze powinien zostać rozliczony za nielegalne działania (np. jednoosobowe nakładanie kar), a jak beknie dopiero wywalić na śmietnik historii.
  • Odpowiedz
@Wookie2020:

Ci ludzie są jak karaluchy, odcieli ich od TVP to poszli do republiki, dalej pójdą pewnie do Karnowskich, a dalej pewnie w pełni do internetu, gdzie nie potrzeba koncesji.

Myślę, że najszybciej wylądują u Sołowiowa
  • Odpowiedz